Nieuws Actueel

Lokale bierbrouwers Helmond krijgen eigen festival

Oktoberfesten waar het pils rijkelijk vloeit kende Helmond al, nu krijgt de stad half mei ook een festival voor de bierfijnproevers.

Van onze redactie 1 april 2016

Bier

Er kan bier worden geproefd van 8 klein brouwers uit de regio. Beer, Burgers & Two Smoking Barrels heet het festival dat 22 mei neerstrijkt op het terrein langs de Heeklaan van het Houtse gilde Sint Antonius Abt. "Mooi tussen het groen, dat is weer eens wat anders dan midden in de stad", zegt initiatiefnemer Mike van Poppel.

InspiratieDe Helmonder deed inspiratie op bij de Eindhovens bierfestivals Van Moll Fest en Bier & Big. Naast speciaalbieren kunnen mensen grote hamburgers van de barbecue bestellen. Voor de mensen die geen liefhebber zijn van bier is er cider uit Scandinavië ingeslagen. Ondertussen verzorgt het gilde demonstraties en zijn er een aantal oude ambachten te bewonderen.

10 euroMaar het draait uiteindelijk om bier. In totaal komen er 8 kleine brouwerijen uit de buurt, waaronder Hooglander Bier en Brouwerij Laarbeek uit Aarle-Rixtel, Lux Brewery uit Eindhoven en Brouwerij Rufus uit Heeze. Bezoekers betalen 10 euro voor een proefglaasje en mogen voor dat bedrag ook al twee bier testen.