Nieuws Actueel

Lotte Leufkens (25) scoort prijs na prijs met startup CloudCuddle

Het Financieel Dagblad heeft liefst vier Delftenaren opgenomen in hun lijst met talentvolle ondernemers. De pas 25-jarige Lotte Leufkens, die in juni 2017 samen met Francesca Lucas een mobiele bedtent voor gehandicapte kinderen ontwikkelde, is de jongste van de vier. Als mede-oprichter van CloudCuddle won ze al meerdere ondernemersprijzen, schrijft het AD.

AD| Foto Fred Leeflang 30 januari 2018

6dec2017 7 Lotteleufkensenhaardraagbaarbedvoorgehandicaptekinderen

,,Het winnen van prijzen zorgt voor veel publiciteit", vertelt Leufkens. ,,Dat is in mijn sector heel belangrijk. In de zorg is vertrouwen heel erg belangrijk." Een onderscheiding zoals de uitverkiezing in de Talenten top 50 van het Financieel Dagblad helpt daar dan ook bij.

Nominatie

Waar Leufkens zichzelf eerder wel-eens opgaf voor een ondernemerswedstrijd, kwam deze titel op haar af. ,,Ik kreeg eind november een bericht van het Financieel Dagblad over mijn nominatie", legt Leufkens uit. ,,Vervolgens vroegen ze om wat extra informatie en vorige week donderdag was de lanceringsborrel van het magazine waar de top-50 in staat. Alle ondernemers kregen een eigen exemplaar en een rondleiding op de redactie."

Lees ook: Nieuwe zakenprijs bevordert onderscheidend ondernemerschap

Start-up

De Talenten top 50 van het Financieel Dagblad heeft geen winnaar, maar is een poule van vijftig toekomstige leiders. ,,Dat vind ik wel mooi", zegt Leufkens. ,,Als je tweede wordt in een verkiezing, lijkt jouw start-up minder goed dan de winnaar, maar de bedrijven zijn vaak niet met elkaar te vergelijken."