Nieuws Actueel

Lowbudget restaurant blaast nieuw leven in Entrepotgebouw

Restaurantketen Bregje opent nog deze zomer een vestiging in het Entrepotgebouw op de Kop van Zuid. Gisteren is begonnen met de verbouwing van het pand waar vroeger restaurant Mississippi zat, schrijft het AD.

Dénis van Vliet 4 mei 2016

Low Budget Restaurant Bregje

De komst van het lowbudgetrestaurant is een enorme opsteker voor het door leegstand geteisterde horeca- en winkelgebied. Binnen moet plaats komen voor ongeveer 150 mensen en op het terras voor nog eens 150. Het geheel is zo'n 325 vierkante meter groot. ,,We hopen dat onze komst een aanzuigende werking heeft op andere ondernemers,'' zegt horecaondernemer Arnout Noppen, die al een vestiging van Bregje runt in Breda.

Franchise-formuleBregje, dat een kleine twee jaar terug begon in Den Haag, is bezig om in rap tempo ons land te veroveren. De franchise-formule heeft de ambitie door te groeien naar 60 vestigingen. Het tiende filiaal opende vorige maand de deuren in Woerden. De naam is afkomstig van 'de knapste serveerster' die de bedenkers ooit in dienst hebben gehad.

Geoliede machineHet concept is simpel: van maandag tot en met woensdag betaal je voor een driegangenkeuzemenu 12,50 euro, de rest van de week 14,50. Op de kaart prijken gerechten als zalmfilet, spareribs en paprika gegratineerd met brie. Ondanks de lage prijzen zijn smulpapen lovend over de kwaliteit van het eten. Vrijwel alle vestigingen scoren op restaurantbeoordelingssite Iens tussen een 7 en 8. De culinair recensent van AD Haagsche Courant omschreef de bediening van het restaurant in de hofstad vorig jaar nog als een 'geoliede machine' die het 'slim en sympathiek' aanpakt.

Witte de WithstraateffectNoppen zegt dat hij heel goed heeft nagedacht voordat hij zijn handtekening onder het huurcontract voor het pand in het Entrepotgebouw zette. ,,Het liefst waren we met Bregje aan de Meent in het centrum gaan zitten. Alleen is het onmogelijk om daar voor een schappelijk bedrag zo'n grote ruimte te huren. We hebben dat volume wel nodig om winst te draaien.'' De ondernemer hoopt met zijn komst een 'Witte de Withstraateffect' te forceren. ,,In die straat durfde 15 jaar terug niemand het aan om een zaak te beginnen. Nu is het één van de hipste straten van de stad.''

DouanegebouwHet uit 1874 stammende Entrepotgebouw werd eind vorige eeuw omgetoverd van een douanegebouw in een horeca- en winkelgebied. De Wereldmarkt van Konmar en de restaurants eromheen konden aanvankelijk op veel belangstelling rekenen. Toen het nieuwe eraf was, liep de klandizie echter snel terug.

De Brabantse supermarktketen Jumbo, die tien jaar terug de plaats innam van de failliet gegane Konmar, haalde in 2008 de nationale pers door als eerste super in ons land 365 dagen per jaar open te gaan.