Nieuws Actueel

Luchthaven Brussel profiteert van Nederlandse meivakantiegangers

Brussels Airport heeft geprofiteerd van Nederlandse vakantiegangers die aan het begin van hun meivakantie vertrokken van de nationale luchthaven van België. Het vliegveld bij Zaventem kreeg in april met bijna 1,9 miljoen passagiers 18 procent meer vertrekkers dan in april 2022 te verwerken. Daar waren "heel wat Nederlanders" bij, aldus de luchthaven.

ANP 11 mei 2023

ANP110523153 1

De meivakantie in Nederland begon eind april. In Vlaanderen hadden schoolgaande kinderen de eerste twee weken van april vakantie. De populairste bestemmingen waren Spanje, Italië, Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten. Volgens Brussels Airport gebruiken ook steeds meer passagiers de luchthaven voor intercontinentaal verkeer.

Veel Nederlandse vakantiegangers wijken sinds de problemen op Schiphol uit naar Brussel. Vorig jaar was het op Schiphol vanaf de meivakantie nog zo druk dat reizigers urenlang moesten wachten en sommigen hun vlucht misten. De luchthaven trof een aantal maatregelen om die situatie te voorkomen, zoals het beperken van het aantal vertrekkende reizigers. Een woordvoerder van Schiphol zei vorige week dat de voorbereidingen hun vruchten hebben afgeworpen, waardoor de luchthaven de drukte in de meivakantie dit jaar goed aan kon.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws