Nieuws Actueel

Lunchen met uitzicht op Rotterdamse hoogbouw

Dakrestaurant Op Het Dak van Valerie Kuster opent vanaf vandaag 5 dagen in de week de deuren. Voorheen konden liefhebbers van het nog bijna onbekende restaurant op het dak van het Schieblock in Rotterdam enkel op woensdag een ontbijt en lunch nuttigen, maar met de komst van compagnon Rogier van Donk is het dakpaviljoen tot en met zondag open. Dat bericht het AD.

Chantal Lidsen | Foto: Marco de Swart 16 maart 2016

Op het dak schieblock rotterdam valerie kuster rogier van donk dakakker

Huisgebakken brood met mosterd boter en zalm, een gegrilde groentesalade met huisgemaakte mayonaise; het zijn enkele voorbeelden van de lekkere en gezonde gerechten die bereid worden in de keuken van Op Het Dak op de zevende etage van het Schieblock aan de Schiekade 189.

DakakkerVeel van de groentes komen regelrecht van de dakakker naast het restaurant, de rest komt uit Rotterdam en omgeving, zo vers mogelijk. Zo is de koffie van het Rotterdamse Stielman koffiebranders met een Op Het Dak koffieblend in het verschiet. De gerechten worden zo kleurrijk en feestelijk opgediend dat je er eigenlijk je tanden niet in wilt zetten.

Op Het Dak is een ontbijt- en lunchplek die niet vanaf de straatkant te zien is. Daardoor bleef de plek geruime tijd redelijk onder de radar, maar daar komt nu, als het aan eigenaresse Valerie Kuster en haar nieuw verworven compagnon Rogier van Donk ligt, verandering in. Te beginnen met verruimde openingstijden. Niet allen op woensdagochtend en -middag, maar op woensdag tot en met zondag van 09.00 tot 17.00 uur.

Culinair podiumKuster legt uit: "Zonder een geschikte partner was dit niet te doen en wilde ik het ook eigenlijk niet. Ik reis veel om inspiratie op te doen. Als ik niet meer kan reizen en ontdekken, zou deze plek doodslaan.'' Kuster en Van Donk hebben dezelfde gedeelde interesses en ideeën voor het dakpaviljoen, een plek die ook wordt gebruikt voor workshops. Een culinair podium noemt Kuster de plek. En om dat te bewerkstelligen werd er de afgelopen maanden flink geklust.

Binnen is plek voor veertig gasten en het terras, met uitzicht op het dakakker en de hoogbouw van Rotterdam, biedt plek voor nog eens dertig man. "De plek blijft een beetje een gekke, maar we geloven erin."