Nieuws Actueel

Maersk verhoogt opnieuw winstverwachting door hoge vrachttarieven

De Deense containerrederij en vrachtvervoerder A.P. Møller-Maersk heeft voor de tweede keer op rij haar winstverwachting voor dit jaar verhoogd. Het concern spreekt van een "uitzonderlijke markt" voor transportbedrijven vanwege de aanhoudende grote vraag naar containervervoer en de sterk gestegen vrachttarieven.

ANP 2 augustus 2022

ANP020822069 1

Maersk, dat ongeveer een zesde van de wereldwijde containerhandel controleert, profiteert van de congestie op de belangrijke handelsroutes en in de grote havens wereldwijd. Die situatie houdt volgens het bedrijf langer aan dan verwacht. Door het tekort aan scheepvaartcapaciteit kan de vervoerder hogere prijzen vragen voor zijn diensten. Concurrent Hapag-Lloyd, de op vier na grootste rederij ter wereld, verhoogde onlangs ook al zijn winstprognose en verklaarde dat de gemiddelde vrachttarieven in de eerste jaarhelft ongeveer 80 procent hoger lagen.

Het concern rekent nu op een operationele winst van 37 miljard dollar, omgerekend ruim 36 miljard euro. Eerder werd 30 miljard dollar voorspeld. In het tweede kwartaal boekte Maersk een omzet van bijna 22 miljard dollar en een operationele winst van dik 10 miljard dollar. Woensdag maakt het concern de volledige kwartaalcijfers bekend.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws