Nieuws Actueel

High Tech Campus Eindhoven verkocht: 'meer dan 1 miljard euro' voor Marcel Boekhoorn

Marcel Boekhoorn heeft de High Tech Campus in Eindhoven verkocht. De kantoorlocatie waar verschillende grote techbedrijven als Philips, NXP, Intel en IBM een vestiging hebben, wordt overgedaan aan fondsen beheerd door investeerder Oaktree Capital Management.

Van onze redactie 18 augustus 2021

Marcel boekhoorn marktlink

De partijen maakten niet bekend welk bedrag met de overname is gemoeid. Bekend is dat Boekhoorn in 2012 zo'n 425 miljoen euro neertelde voor de campus. Zakenblad Quote zegt geluiden opgevangen te hebben dat met de deal nu een bedrag van meer dan 1 miljard euro is gemoeid.

Momenteel werken 12.000 mensen in meer dan veertig gebouwen op de campus die 235 bedrijven telt. De nieuwe investeerder zegt zich in de komende jaren te willen inzetten om de campus en zowel bestaande als nieuwe huurders te laten groeien.

Lees ook: Zeven ondernemerslessen van Marcel Boekhoorn

Het is niet de eerste grote deal voor Boekhoorn in Nederland. Eerder verdiende hij al honderden miljoenen met de verkoop van Telfort aan KPN. Tot halverwege vorig jaar was ook winkelketen HEMA nog in zijn bezit. Later kwam die keten in handen van een groep schuldeisers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws