Nieuws Actueel

Marktkooplui Hof van Twente: meer invloed op opzet markt

Marktkooplui op de wekelijkse warenmarkten in Goor, Delden en Markelo krijgen meer invloed op de opzet en inrichting van de warenmarkt. Het college van B en W gaat daarvoor de regels veranderen. De gemeente blijft verantwoordelijk voor de basis, zoals locatie, tijdstip van de markt, stroomvoorzieningen en vergunningen. De overige werkzaamheden zullen door de marktondernemers zelf moeten worden geregeld.

Van onze redactie 20 januari 2017

Marktkraam

Zo is het straks niet meer de gemeente die op basis van een wachtlijst bepaalt welke ondernemer een vrijgekomen plek mag invullen op de markt, maar kiezen de ondernemers zelf een nieuwe collega die iets toevoegt aan het collectief. Ook worden de ondernemers zelf verantwoordelijk voor de acties en promotie, inclusief de benodigde budgetten daarvoor.

Privatisering

De gemeente heeft onderzocht of de weekmarkten in de Hof niet volledig geprivatiseerd kunnen worden. Dat heeft te maken met de dalende trend van deelnemers op de markt, waardoor die niet meer kostendekkend is voor de gemeente.

Maar dat blijkt een brug te ver. Door dat onderzoek zijn de afgelopen jaren geen nieuwe vergunningen meer verleend aan marktkooplui. Dat had als gevolg dat de marktmeester dat geld contant moest innen, iedere week weer. Deze groep krijgt straks een vergunning.