Nieuws Actueel

Marktkoopman Emmeloord in zak en as na diefstal truck

Hij is de wanhoop nabij, marktkoopman Harm Hoogstede uit Kampen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is zijn vrachtauto gestolen. "Vorig jaar is mijn huis leeggeroofd, nu is mijn auto weg. Soms denk ik: waar doe ik het nog voor", zegt hij tegen De Stentor.

Alice van Eijk | Foto: Gerard Vrakking 28 juni 2016

Harm hoogstede marktkoopman diefstal truck

Harm Hoogstede zet vrijdagavond zijn vrachtauto bij de bedrijfsloods aan de Ambachtsstraat in Kampen. Klaar voor een nieuwe marktdag. Zaterdag in Raalte. Afgeladen vol met verse groente en fruit. Maar ook met snijmachines en messen. En met zijn marktkraam.

"Dat doen we altijd: we zetten alles 's avonds klaar. Dan kunnen we gelijk vertrekken. Dus de truck was afgeladen vol", vertelt een aangeslagen Hoogstede. Zijn vader ontdekte de diefstal. "Pa woont 600 meter verderop. Hij is altijd als eerste bij de wagen. Laat 'm vast warmlopen. Maar nu was er geen vrachtwagen. Foetsie. En niemand die iets heeft gehoord of gemerkt. Pa ook niet."

DrontenHoogstede is groente- en fruithandelaar. Hij staat op de weekmarkt in IJsselmuiden, Genemuiden, Emmeloord, Dronten en Raalte. Alles wat hij nodig heeft als marktkoopman zat in de truck. Hij is de wanhoop nabij. "Ik ben alles kwijt. Mijn hele hebben en houden. Ik word er zo verdrietig van. Die auto was net nieuw. Net van de week helemaal voorzien van mooie stickers met onze naam. Zodat je op de weg een beetje reclame voor de zaak kan maken."

Met hulp van zijn familie staat hij deze zaterdag toch in Raalte op de markt. "In de bedrijfsloods had ik nog een marktwagen staan. En ik heb mijn voorraad uit de koelcel meegenomen. Gelukkig kon ik rekenen op mijn familie. Zij staan ook op de markt en hebben mij naar Raalte gebracht. Ze halen mij aan het eind van de middag weer op. Mijn zus en vader helpen. Heel lief, allemaal. Want niet gaan, betekent geen inkomen. Dat betekent nog meer schade. Schade die ik echt niet kan lijden. Nu heeft mijn familie kunnen helpen, maar volgende week hebben zij hun eigen verplichtingen. En moet ik maar zien hoe ik op de markt kom."

KlappenDe moed zakt hem zo langzamerhand in de schoenen, zegt hij. "Vorig jaar is mijn huis compleet leeggeroofd. Nu dit weer. Hoeveel klappen kun je hebben? Kijk, die truck die wordt misschien geschat op twintig mille, maar voor mij is-ie een miljoen waard. Ik hoop dan ook echt dat mijn wagen wordt teruggevonden."

De vrachtwagen van Harm Hoogstede Groente- en Fruit is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen in de Ambachtsstraat in Kampen. De truck is zaterdagmorgen rond vier uur in de buurt van Apeldoorn voor het laatst gezien door een vrachtwagen-chauffeur. De vrachtauto heeft het kenteken BP-ZT-48.

Tips: 0900-8844.

UPDATE: Gestolen truck gevonden

"Hij is er weer!" roept Harm Hoogstede blij. Dat meldt de Stentor. De gestolen vrachtwagen van de marktkoopman is teruggevonden. De vrachtwagen werd zondagavond gevonden op een parkeerplaats langs de A77 tussen Venlo en Nijmegen. "De politie is er direct naar toe gegaan", weet Hoogstede. "Bleek dat er in het weekend 1.000 kilometer mee gereden is..."