Nieuws Actueel

Marktplein door in Oldenzaal

Vlak voor definitief het doek leek te vallen voor Marktplein Tubbergen, vonden eigenaren Tine en Iris Bekhuis in Oldenzaler Jeroen van der Meer toch een overnamekandidaat. Marktplein gaat verder in Oldenzaal. De winkel opent op 1 april.

Van onze redactie 6 januari 2016

Tine Iris Bekhuis Marktplein Tubbergen Lars Smook

„We zijn blij dat het concept blijft bestaan maar het geeft wel een dubbel gevoel”, zei Iris Bekhuis gisteravond. „Het doet zeer dat we hier geen mogelijkheid hebben om Marktplein voort te zetten.”

Na een ‘strijd’ tussen de onderneemsters en de gemeente moeten de zusjes hun bedrijf op 17 januari sluiten. Reden hiervoor is de detailhandelstructuurvisie, die op het industrieterrein geen verkoop van kleine goederen toestaat. Hierop besloten de eigenaressen het concept te koop aan te bieden. Een vijftal gegadigden meldde zich. Met Jeroen van der Meer als gelukkige.

„16 januari zijn wij voor het laatst open”, melden de zussen. „Daar gaan we geen huildag, maar een knaldag van maken.”

Het concept in Enschede en AlmeloMarktplein maakte gebruik van een concept dat al een ruime tijd erg populair is in Zweden en een aantal jaar geleden naar Nederland is gehaald. Al in mei 2014 opende Jouw Marktkraam Enschede haar deuren voor het grote publiek. Hier kan men een eigen kraam huren en de spullen worden door het personeel van de winkel verkocht. De klant hoeft zijn spullen alleen te prijzen. Aan het eind van de huurperiode wordt de volledige opbrengst overgemaakt naar de eigenaar van de kraam. In 2015 opende Paul Eppink ook een filiaal van Jouw Marktkraam in Almelo. Jouw Marktkraam Enschede won al twee jaar op rij (2014 & 2015) de verkiezing 'Gezelligste winkel van Enschede'.

Foto: Tine en Iris Bekhuis van Marktplein Tubbergen (Lars Smook)