Nieuws Actueel

Masterclasses voor Zeeuwse ondernemers

Om Middelburg en Zeeland toekomstbestendig te maken organiseert ‘Stichting Middelburg 800 jaar’ drie masterclasses met ondernemers, bestuurders en onderwijs. Op donderdag 22 juni is de aftrap.

Van onze redactie 20 juni 2017

Middelburg 800

In de masterclasses worden 12 Zeeuwse bedrijven gekoppeld aan studenten van de UCR, HZ en Scalda. Samen met deze studenten onderzoeken de bedrijven de grootste uitdagingen waar ze tegenaan kunnen lopen.

Nieuwe ideeën

Deze uitdagingen worden voorgelegd aan de sprekers. De ondernemers en bestuurders krijgen tijdens elke sessie de kans om samen met Zeeuwse studenten ideeën te bedenken en suggesties te doen. Elke tour eindigt met een plan van aanbeveling voor bestuurders van Zeeland binnen de gemeenten, provincie en onderwijs.

Lees ook: Zeeuws familiebedrijf : 'Je moet trots zijn op je regio'

Aftrap

Antoin Peeters, presentator bij RTL4 en oud-Middelburger, trapt op 22 juni af en ontvangt Dr. ir. Egbert-Jan Sol, directeur Innovatie bij TNO. Hij houdt een korte lezing over het thema ‘Vitaliteit, zorg welzijn en toerisme’ en de impact hiervan voor Zeeland.

Digitalisering

Dr. Ir. Egbert van Sol spreekt onder andere over de versnelling van de digitalisering van onze maatschappij en de gevolgen daarvan. “Technologische ontwikkelingen denderen de laatste eeuw maar door en dat proces zal doorzetten. Vele van deze ontwikkelingen zijn positief, maar er zijn ook negatieve kanten. Welke ontwikkelingen zijn dit en wat kunnen we doen om deze negatieve gevolgen te ondervangen? Eén aspect is zonder meer duidelijk, we zullen een leven lang moeten bijleren.”

Op 3 november sluit Daan Roosegaarde de masterclass reeks af met het thema ‘Innovatie & techniek’. Ondernemers kunnen zich aanmelden via de website.