Nieuws Actueel

Max Verstappen in actie tijdens Jumbo Racedagen 2017 op Circuit Zandvoort

Tienduizenden raceliefhebbers gaan komend weekend naar het circuit in Zandvoort voor de Jumbo Racedagen. Het klantenbindings-evenement wordt voor het tweede jaar georganiseerd door de supermarktketen.

Vincent Krijtenburg | Foto: ANP 18 mei 2017

ANP 51209895 maxverstappen

De racedagen vinden plaats op 20 en 21 mei op het legendarische circuit in de badplaats Zandvoort. Bezoekers krijgen verschillende races te zien waaronder de Porsche GT3 cup challenge Benelux en Boss GP. De bekende autocoureur Max Verstappen geeft verschillende racedemonstraties. Een enkeling krijgt ook de gelegenheid om de coureur in levenden lijve te ontmoeten. Jong en oud kan zich verlekkeren aan de vele supercars. In een racesimulator kan het eigen racetalent worden getest.

Drukte

Vorig jaar bezochten meer dan 100.000 mensen de eerste editie van het evenement. "Ook dit jaar willen we onze klanten weer zo’n onvergetelijke ervaring bieden en dolenthousiaste fans in Zandvoort een stapje dichterbij de Formule 1-sport en Max Verstappen brengen", zegt Mariska Bergmans, woordvoerder van Jumbo. De Nederlandse spoorwegen zet extra lange treinen in vanwege de verwachte drukte.

Uitverkocht

Klanten van de supermarkt kregen de afgelopen weken bij aankoop van actieproducten codes waarmee ze gratis tickets voor het evenement konden aanvragen. Inmiddels zijn er al tienduizenden gratis tickets verzilverd. Daarnaast waren er ook tribune- en paddockkaarten te koop voor tientallen euro's per stuk. Die waren in een mum van tijd uitverkocht.

Frits van Eerd

Het initiatief voor de racedagen komt mede van Jumbo-directeur Frits van Eerd, een grote autosportfanaat. Vanaf de jaren tachtig kruipt de directeur zelf ook regelmatig achter het racestuur. Hij deed mee aan diverse rally's waaronder de Dakar rally. Sinds 2014 sponsort hij Max Verstappen. Volgens de directeur draagt de sponsoring bij aan de trots van zijn merk. Verstappen speelt ook een rol in televisie-commercials van Jumbo, waaronder het spotje ter promotie van de Racedagen.

Lees ook: Hoeveel verdient Frank Lammers met de Jumbo-reclame?

Max Verstappen

De 19-jarige Max Verstappen reist de wereld over met het Red Bull Racing Formule 1 team. Desondanks wist hij ruimte in zijn agenda vrij te maken voor Jumbo. Verstappen reed afgelopen zondag nog in Spanje. Na de thuiswedstrijd in Zandvoort staan races gepland in onder meer Canada, Singapore, Japan, Amerika en Abu Dhabi. Hij brengt tijdens de Jumbo racedagen het Formule 1-gevoel naar het Zandvoortse circuit. Hoewel het nu niet reëel lijkt, ziet de directeur van het circuit, Prins Bernhard van Oranje, de Formule 1 het liefst terug komen naar Nederland. “We onderzoeken de haalbaarheid, eind van het jaar is die studie afgerond”, zei hij tijdens de perspresentatie in april.

Lees ook: Dit team waakt over het merk Max Verstappen

Elektrisch racen

Naast brandstof slurpende bolides, rijdt er ook een elektrisch voertuig over het circuit. Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en de Fontys Hogeschool Helmond geven een demo met de door henzelf ontwikkelde, volledig elektrische formule raceauto; de IM/e. De IM/e is de snelste elektrische formule raceauto ter wereld. Onder andere Xavier Maassen, actief in de Porsche GT3 Cup, bestuurt de auto als ambassadeur van het team. De studenten hebben de ambitie deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans.