Nieuws Actueel

McDonald's scheutiger met mayonaise

Het was een bron van ergernis voor doorgewinterde McDonald's-bezoekers: de beperkte omvang van de fritessausbakjes. Maar het is verleden tijd, want vanaf heden zijn de bakjes bijna dubbel zo groot, meldt het AD.

Sander van Mersbergen 26 februari 2016

Mcdonaldsfrietmenumayonaise

Voor een portie friet was één bakje fritessaus van 20 milliliter te weinig, maar twee stuks à 50 of 60 cent aftikken vonden veel klanten wat overdreven. Ergernis troef dus. Maar hoera: McDonald's heeft het formaat van de cups vergroot naar 35 milliliter. Daarmee krijgt de fritessaus hetzelfde formaat als de andere sauzen die in bakjes zitten. Volgens een woordvoerster van de fastfoodketen is dat gebeurd 'om duidelijk en transparant te zijn naar onze gasten'. ,,De cups van onze ketchup, mayonaise en onze unieke fritessaus hebben nu alle dezelfde inhoud." Of de prijs van de saus ook omhoog gaat, is niet duidelijk. Volgens de woordvoerster mogen de franchisenemers zelf bepalen welke prijs ze hanteren voor de fritessaus.

Het Voedingscentrum is teleurgesteld over de stap van McDonald's. Die druist in tegen het streven van het expertisecentrum om porties vanwege gezondheidsredenen juist kleiner te maken.