Nieuws Actueel

Meer ruimte rond Lidl Gennep

Het plan voor de nieuwe Lidl-supermarkt op de plek van het oude belastingkantoor aan het Europaplein in Gennep is flink aangepast. De winkel krijgt 44 eigen parkeerplaatsen en laden en lossen verhuist naar de achterzijde. Dat schrijft de Gelderlander.

Hai Voeten | Foto: Theo Peeters 12 augustus 2016

Parkeren 1065 2

Met de komst van een nieuwe Lidl in het centrum van Gennep kunnen klanten straks op loopafstand kiezen tussen zes supermarkten. Lidl, Albert Heijn, Supercoop, ALDI, Jan Linders en Jumbo liggen vlak bij elkaar. Iets buiten het centrum zijn nog twee andere kleinere supermarkten.

De omgevingsvergunning die nodig is om de nieuwe winkelruimte te bouwen en om de parkeervoorziening te maken, is sinds gisteren in te zien. Tot 21 september kan iedereen een zienswijze indienen over het plan.

ParkeeroverlastAl eerder kreeg Lidl toestemming voor het bouwen van de nieuwe winkel. Het belastingkantoor op het perceel aan het Europaplein 21 (gebouwd in 1970) wordt gesloopt. Achter het pand aan de Duivenakkerstraat en Burgemeester Woltersstraat zijn een woonhuis en garagebedrijf weggehaald om ruimte te maken. Na bezwaren van omwonenden is het bouwplan inclusief parkeerplan aangepast.

Aanvankelijk zouden bij de Lidl op eigen terrein slechts elf parkeerplaatsen komen te liggen. Veel te weinig, vond de buurt, die parkeeroverlast vreesde. In het nieuwe ontwerp, dat nu klaar is, zijn liefst vier keer zoveel parkeerplaatsen voorzien. In totaal 44 parkeerplekken liggen naast en achter de nieuwe winkel.

Laden en lossenEen extra muur van 2 meter onttrekt de parkeerplaatsen voor een deel aan het zicht.

Een ander pijnpunt dat in het aanpaste plan is verholpen, is het laden en lossen. Dat zou aanvankelijk aan de Europapleinzijde van de nieuw te bouwen winkel gebeuren. Aanvoer en afvoer met vrachtwagens gebeurt straks aan de achterzijde. Daardoor zou minder overlast moeten ontstaan.

GroenDe bouw van een appartementengebouw is van de baan. Aan de zijde langs de Duivenakkerstraat komt een groenstrook te liggen. Daarbij blijven bestaande bomen staan en plant Lidl een aantal nieuwe bomen.

De totale winkelvloeroppervlakte van de Lidl-supermarkt is straks 1.259 vierkante meter. Het gebouw bestaat uit een volledige bouwlaag. Daarop is gedeeltelijk een laag gelegd en een hellend dak. Op de verdieping komen kantoor, keuken, opleidingsruimte, terras en kleedruimtes.