Nieuws Actueel

Megahome Almelo krijgt allerlaatste kans om te bouwen

Projectontwikkelaar Megahome krijgt een allerlaatste kans van de gemeente om te gaan bouwen op de voormalige Pius X-locatie aan de Vriezenveenseweg. Als Megahome voor 1 juli niet reageert op dit aanbod, vervalt het.

Van onze redactie 26 mei 2016

Megahome Carloter Ellen

Gemeente en Megahome liggen al jaren met elkaar in de clinch over de bouwplannen van de Almelose ontwikkelaar. Sinds in 2004 de bouw van tachtig tot honderd appartementen aan de Hospitaalweg werd afgeblazen omdat de gemeente er geen hoogbouw wil, lopen er moeizame onderhandelingen over een compensatie. Megahome eist een schadevergoeding. De gemeente Almelo ziet hier niets in en biedt ter compensatie de voormalige Pius X-locatie aan als bouwlocatie. Bovendien mag Megahome nog steeds bouwen aan de Hospitaalweg, mits er geen hoogbouw komt. Maar Megahome gaat hier niet mee akkoord.

VoorstelHet college van B en W heeft nu besloten de projectontwikkelaar een allerlaatste kans te geven. Megahome heeft tot 1 juli de tijd om op het voorstel te reageren. Vervolgens is er tot 31 december de tijd om een overeenkomst te sluiten. Ligt die er aan het einde van het jaar niet, sluit de gemeente het dossier en wordt er geen compensatie meer aangeboden.

Andere gemeentenMegahome heeft het niet alleen met de gemeente Almelo in het vet. Diverse gemeenten ondernemen actie om de Almelose projectontwikkelaar afspraken te laten nakomen. Zo kondigde het college van B en W van Staphorst vorige week aan vergaande (juridische) maatregelen tegen Megahome te nemen om het bedrijf te dwingen bouwplannen uit te voeren.

Megahome wil niet reageren.

Foto: Carlo ter Ellen