Nieuws Actueel

Meningen consumenten koopavond Kampen

De koopavond op vrijdag een uur korter en op zaterdag zijn de winkels een uurtje langer open. Die regeling gaat na de zomervakantie in om op die manier de bestedingen van de Kamper consumenten op te krikken. Mooi idee, maar wat vinden de consumenten ervan, vraagt De Stentor?

Van onze redactie 31 mei 2016

Open Thinkstock

Janny Dragt had jarenlang met haar man een poelierswinkel in de Oudestraat. Zij pleit ervoor de winkels op beide avonden tot acht uur open te houden. "Ik redeneer natuurlijk als - voormalige - middenstander en vind dan ook dat je op deze manier de winkeliers hun sociale leven ontneemt. Als je om negen uur sluit en je moet alles nog schoonmaken en opruimen, dan blijft er niets meer van de zaterdagavond over. Ik denk ook niet dat mensen na negen uur nog op een terrasje gaan zitten of ergens wat eten. Waarschijnlijk wel als je om acht uur de winkels sluit."

Goede zaakEvert Uitslag komt praktisch nooit in de binnenstad voor boodschappen. "Ik zal mijn vrouw wel even roepen."

Ria Uitslag: "Toen ik het las. dacht ik al: dat is een goede zaak. Ik kom niet zo vaak meer op vrijdagavond op de Oudestraat, maar ik vind het wel een saaie boel. Zaterdagmiddag is het altijd drukker, dus ik denk dat het voor ondernemers en klanten een goede zaak is."

OverdagVoor Gerrie van Boven maakt het allemaal niets uit, want zij doet de boodschappen overdag. "De avond is voor mijn man en de kinderen. Dan ga ik echt niet door de stad lopen sjouwen met boodschappen, terwijl ik juist om die tijd naast mijn man op de bank wil zitten."

LeefpatroonEr zijn zelfs mensen die nooit in de binnenstad komen. Zoals Jan Breet. "Je zult het niet geloven, maar mijn vrouw doet alle boodschappen. Ik kom nooit in een winkel. In de binnenstad heb ik dan ook niets te zoeken. Van een afstand bekijkend denk ik wel dat deze verschuiving aansluit bij een veranderend leefpatroon, van de zaterdagmorgen naar de middag en -avond."