Nieuws Actueel

'Mensen krijgen hier alleen dingen die ik zelf lekker vind'

Mary's Place in Driewegen gaat weer open, schrijft de PZC. De theetuin was een jaar dicht, omdat Mary van 't Leven voor haar zieke moeder moest zorgen.

Melita Lanting | Foto: Johan van der Heijden 16 februari 2016

Marys place theetuin driewegen koeienstal

Een jaar lang is ze er tussenuit geweest. Een jaar waarin Mary van 't Leven voor haar zieke moeder heeft gezorgd. "Op Oudejaarsdag kreeg ze te horen dat ze kanker had. In december is ze overleden." Nu begint het weer te kriebelen en is het tijd om haar theetuin te heropenen. "Maar ik ben wel heel blij dat ik de zorg voor haar op mij heb genomen."

KoeienstalDe rit naar Mary's Place in Driewegen voert over smalle dijkjes met fraaie vergezichten en boomgaarden. Aan het einde van de Coudorpseweg ligt het fruitbedrijf waar Mary's Place is gevestigd. Een theetuin met veel extra's. Bij mooi zomers weer kan je neerstrijken op het terras in de voormalige mestput of op een ander lekker plekje in de tuin. Is het buiten wat minder mooi, dan biedt de verbouwde koeienstal met houtkachel uitkomst.

Te koopHet is moeilijk voor te stellen dat daar eens de koeien hebben gestaan. Eigenlijk herinneren alleen de koeienschilderijen en de metalen grepen aan het bakstenen(!) plafond nog aan de koeien die daaraan werden vastgezet. Nu is het een knusse uitspanning, gecombineerd met brocante.

"Alles waar een stickertje op zit, is te koop", zegt Mary. En dat blijkt best veel. Ouderwets geslepen borrelglaasjes met een karaf bijvoorbeeld, of een oude zwarte bakelieten telefoon. In een kast liggen kledingstukken en van een oud kabinet met daarin allerlei serviesgoed staat de deur uitnodigend open. High tea"Er liggen spullen in die mensen graag kwijt willen. Ze brengen ze hier en dan zet ik de spulletjes te koop. Wordt het niet verkocht, dan gaat het na verloop van tijd weer terug. Ik koop zelf niets in."

Voor de passanten serveert Mary van 't Leven op vrijdag en zaterdag thee of koffie met zelfgemaakt gebak. Op de andere doordeweekse dagen is ze alleen op afspraak open voor een high tea. "Ook allemaal zelfgemaakt. "Mensen krijgen hier alleen dingen die ik zelf lekker vind." Dat ze die dagen alleen op afspraak open is, betekent niet dat passanten de neus stoten. "Dan moeten mensen zichzelf helpen. In de kantine staat een waterkoker en koffie en voor een euro kunnen ze dat zelf pakken. Zitten ze ook nog droog als het regent.''