Nieuws Actueel

Met eigen spellen naar Eric’s Bar/La Strada

De opkomst van bordspelcafés heeft na grote steden als Londen, Kopenhagen en Amsterdam nu ook Zeeland bereikt. In Goes wordt elke tweede zondag van de maand een bordspelmiddag gehouden. Plaats van handeling? Eric's Bar/La Strada, schrijft PZC.

Willem Adriaansens | Foto: Willem Adriaansens 13 februari 2017

Bordspelgoed

Het lijkt of het suffe imago van het bordspel in rap tempo aan het verdwijnen is. Het bordspel komt uit de kast. Waar je vroeger als liefhebber van bordspellen al snel werd neergezet als nerd, zijn nu de trendy café's in opkomst waar speciale bordspeldagen worden georganiseerd. Na Londen, Kopenhagen en Amsterdam is nu die andere metropool, Goes, aan de beurt. ,,We kwamen het in Londen tegen", vertelt initiatiefnemer Denise Hoeder. ,,Daar is het al zo'n succes dat je er voor moet reserveren."

Hype

'We' zijn in dit geval Hoeder zelf en vriendin Jopke van der Borgt. De twee Goese spelletjesfanaten namen na hun Londense avontuur het initiatief om het bordspelcafé ook eens in hun woonplaats te organiseren. ,,Dat doen we nu iedere tweede zondag van de maand. Vorige maand voor het eerst, vandaag is de tweede keer." De tijd zal moeten uitwijzen of het in Goes ook een hype gaat worden.

,,We hadden geen idee hoeveel mensen er op af zouden komen", vertelt Van der Borgt. ,,Op Facebook hadden zich maar drie mensen aangemeld. Maar gelukkig kwamen er toch veel meer mensen dan we hadden verwacht. Zelfs om zes uur druppelden er nog deelnemers binnen."

Uitleg

Op de tweede middag is reserveren ook nog niet direct nodig. Maar inderdaad druppelen de deelnemers gestaag binnen. Na binnenkomst dient er een keuze gemaakt te worden uit de vele spelen. Wordt het Pandemic Iberia, Dominion, Carcassonne of toch maar de Kolonisten van Catan? Hoeder en Van der Borgt geven graag uitleg.

De bezoekers van de middag komen gericht voor de spellen naar de kroeg. ,,Wij zijn echte bordspelfanaten en hebben thuis een kast vol spellen. We vinden het gewoon leuk om onze ervaringen met anderen te delen", verklaart deelnemer Bram Buijs.