Nieuws Actueel

Met treintje naar binnenstad

Van onze redactie 21 januari 2016

Golfkar groningen centrum bereikbaarheid ouderen vervoer

Omdat de bussen verdwijnen uit het centrum van Groningen, als het aan het stadsbestuur ligt, komt er een elektrisch busje, golfkarretje of treintje die ouderen in de toekomst naar de binnenstad brengen, schrijft Dagblad van het Noorden.

Lees ook: Make-over Groningen kost 30 mln

Het centrum wordt flink onder handen genomen. Over vijf jaar is het gebied domein van voetgangers. Onder meer de Oosterstraat, de Brugstraat en de Oude Ebbingestraat worden omgetoverd voor voetgangers. Fietsers zijn er ook welkom.

Busreizigers die naar de binnenstad willen, moeten in de toekomst uitstappen op het Zuiderdiep of bij de nieuwe halte ‘Forum' aan het Schuitendiep. Dichter bij de Grote Markt kan niet. Op die plannen kwam kritiek van ouderen. Een van de elektrische voertuigen is volgens het stadsbestuur de oplossing. Daarmee kunnen mensen die niet mobiel zijn verder reizen.

Het centrum moet aantrekkelijker worden met bankjes, groen en meer ruimte voor evenementen.

Het enorme project neemt zo'n vijf jaar in beslag. Vermoedelijk verdwijnen de bussen werkelijk van de Grote Markt in 2019. Volgende maand besluit de gemeenteraad of de plannen voor de binnenstad op deze manier door kan gaan.