Nieuws Actueel

Meteor Systems groeit uit jas en verhuist naar Breda

Bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur verliest met Meteor Systems een grote speler. Het bedrijf voor inrichting van kassen vertrekt naar Breda, schrijft BN de Stem.

Tim van Boxtel 8 juli 2016

Meteor Systems

"Je moet heel goed mikken met een pijltje, wil je niet op een land terechtkomen waar wij een klant hebben", vertelt Laura Rastovac, coördinator van de verhuizing namens Meteor Systems.

Het bedrijf, dat een kleinere vestiging heeft in Duiven, verhuist naar Breda. Op bedrijventerrein Minervum heeft het een groter pand gekocht.

"We zitten nu op Vosdonk op een terrein van 7.500 vierkante meter en hebben in Duiven een evengroot terrein. In Breda krijgen we een pand van 16.000 vierkante meter, waar zowel de vestiging uit Duiven als die uit Breda naartoe verhuist. In Etten-Leur was geen geschikte locatie te vinden", vertelt Rastovac.

Teelt- en irrigatiesystemenMeteor Systems is in 1996 ontstaan in Etten-Leur. De Bredase oprichter Chris Bastiaansen begon met spuitgietmachines, maar maakte een gouden keus door ook stalen goten voor in kassen te gaan produceren. Inmiddels maakt het bedrijf alles aan teelt- en irrigatiesystemen wat een kas nodig heeft, met Chris' zoon Frank samen met Peter Lexmond aan het roer. Rastovac: "Chris is een voorloper geweest in de branche. Met deze verhuizing zal onze groei doorzetten."

PersoneelHet heeft weinig gevolgen voor de 85 werknemers, aangezien die gewoon kunnen blijven. Sterker nog, het bedrijf gaat op zoek naar meer personeel. "Binnen een half jaar willen wij zeker 135 mensen in dienst hebben." Het bedrijf krijgt de sleutel van het nieuwe pand op 15 juli. De bedoeling is dat Meteor Systems in januari 2017 helemaal uit Etten-Leur is verdwenen. Een deel van het pand op Vosdonk is al verkocht.

Voor Vosdonk is het een groot verlies ziet ook Reggy Heijens, voorzitter van de Industriële Kring Etten-Leur. Dat is een samenwerking tussen de bedrijven op het industrieterrein. Heijens: "Meteor Systems is een hartstikke mooi bedrijf en het is dan ook erg jammer dat het vertrekt."