Actueel

Te koop: Yama, het kleinste Michelinster-restaurant van Nederland

Chef Hiroaki Yamamoto van restaurant Yama, die vorig jaar een Michelinster kreeg, zet zijn zaak te koop: ,,Goed moment om mijn restaurant te sluiten.” Chef Hiroaki Yamamoto van restaurant Yama, die vorig jaar een Michelinster kreeg, zet zijn zaak te koop: ‘Goed moment om mijn restaurant te sluiten'. Foto: AD/Frank de Roo.
Chef Hiroaki Yamamoto van restaurant Yama, die vorig jaar een Michelinster kreeg, zet zijn zaak te koop: ‘Goed moment om mijn restaurant te sluiten'. Foto: AD/Frank de Roo.
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Lees ook: dit is het nieuwe, complete overzicht van alle Michelinsterren-restaurants in Nederland.

Al sinds de opening in 2013 wordt Yamamoto, die restaurant Yama runde met ex-vrouw Yuko Nakamori, geroemd om zijn Japanse kooktechnieken. Voor zijn unieke gerechten, de traditionele Japanse keuken, met Franse en Spaanse twist, boekten gasten maanden van tevoren een tafel. Dat moest ook wel, want de ruimte voor maximaal acht personen per avond, was beperkt.

Zijn ouders, die hun feestende zoon in zijn jonge jaren zagen afglijden, vreesden voor zijn toekomst. Tot hij op advies van zijn zus naar de koksschool ging, naar Nederland emigreerde en Rotterdam veroverde met zijn kookkunsten. ,,Mijn familie dacht dat het niet meer goedkwam met mij, en moet je nu eens zien", vertelde hij deze site vorig jaar trots, nadat hem een Michelinster was toegekend.

Lees verder onder de advertentie

Michelinster-restaurant staat nu te koop

Toch doet de keukenprins nu ineens een stap terug en zet hij zijn zaak te koop voor 145.000 euro, weet het AD. ,,Ik wist al bij de opening van Yama dat het tien jaar zou duren om een ster te halen. Nu ik mijn doel heb bereikt, is het een goed moment om het restaurant te sluiten", zegt hij daarover.

Lees ook: dit restaurant kreeg in één keer en een Michelinster en een groene ster

Niet dat Yamamoto zijn koksmessen, kookmuts en antiaanbakpannen aan de wilgen hangt. Wel neemt hij een ​​pauze om bij te komen en te reizen, zo schrijft hij op zijn YouTubekanaal, waar hij geregeld zijn Japanse kook- en snijtechnieken laat zien. ,,Daarna ga ik weer experimenteren in de keuken om gerechten te creëren voor mijn volgende menu op een nieuwe locatie.”

Lees verder onder de advertentie

Meer over horeca lezen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!