Nieuws Actueel

Microsoft gaat met zoekmachine leunen op kunstmatige intelligentie

Microsoft gaat het kunstmatige-intelligentieprogramma inbouwen in zijn zoekmachine Bing. Door een investering in en samenwerking met het bedrijf OpenAI, dat achter het populaire programma ChatGPT zit, kunnen gebruikers van Bing binnenkort veel gerichtere vragen stellen aan de zoekmachine. Ook kunnen ze daarmee chatten. Microsofts webbrowser Edge krijgt ook de nieuwe zoekmogelijkheden en daarnaast kan de ingebouwde kunstmatige intelligentie websites samenvatten en vertalen naar tientallen talen.

ANP 7 februari 2023

ANP070223212 1

Dat alles maakte Microsoft bekend tijdens een presentatie op zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Washington. Volgens topman Satya Nadella "gaat deze technologie zo'n beetje elke categorie software totaal veranderen". Microsoft hoopt door als eerste op de markt te zijn met een zoekmachine die geholpen wordt door kunstmatige intelligentie marktaandeel af te kunnen snoepen van Google. Dat bedrijf heeft al een eigen concurrent aangekondigd, die momenteel door een beperkt aantal mensen wordt getest.

OpenAI gooide de afgelopen tijd hoge ogen met ChatGPT. Microsoft besloot daarop 10 miljard dollar in het bedrijf te investeren de komende jaren. De nieuwe Bing-producten van Microsoft draaien op een geavanceerder model dan ChatGPT, stelde OpenAI tijdens de presentatie.

Nog niet alle mogelijkheden van dat programma zijn direct beschikbaar. Een beperkte testversie van de nieuwe Bing kan nu al wel getest worden. Voor volledige toegang moeten mensen zich inschrijven. Microsoft gaat de vernieuwde zoekmachine wereldwijd beschikbaar maken, maar doet dat wel door steeds iets meer mensen en mogelijkheden toe te voegen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws