Nieuws Actueel

Microsoft trekt zich verder terug uit Rusland door oorlog

Het Amerikaanse software- en technologieconcern Microsoft trekt zich verder terug uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. In maart stopte het bedrijf al met de verkoop van nieuwe producten en diensten in het land, maar bleef het bestaande klanten ondersteunen en kantoren behouden.

ANP 8 juni 2022

ANP080622148 1

"Als gevolg van de veranderingen in de economische vooruitzichten en de impact op onze activiteiten in Rusland, hebben we de beslissing genomen om onze activiteiten in Rusland aanzienlijk af te bouwen", aldus het bedrijf. Microsoft stelt daarbij de bestaande contractuele verplichtingen met Russische klanten te blijven nakomen en dat de opschorting van nieuwe verkopen van kracht blijft.

Volgens een woordvoerder van Microsoft zullen meer dan vierhonderd werknemers worden getroffen door het besluit. "We werken nauw samen met getroffen werknemers om ervoor te zorgen dat ze met respect worden behandeld en onze volledige steun krijgen in deze moeilijke tijd."

Veel grote westerse bedrijven hebben hun activiteiten in Rusland stopgezet na de Russische invasie van Oekraïne. Techconcern IBM heeft zijn bedrijfsactiviteiten in het land opgeschort en Apple en Nike staakten hun verkopen. Ook de Duitse maker van bedrijfssoftware SAP zei in april dat het stappen onderneemt richting een "ordentelijke vertrek" van zijn activiteiten in Rusland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws