Nieuws Actueel

Miljonairs boeren goed

Miljonairs in de Haagse regio worden rijker. Was bijvoorbeeld het doorsnee vermogen van een miljonairsgezin in Wassenaar in 2011 1,88 miljoen, in 2015 was dit 1,93 miljoen euro.

Peter Koop 10 februari 2017

Rijk villa wassenaar geld miljonair

Dat blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook in Den Haag hebben de miljonairs de afgelopen jaren goed geboerd. Daar steeg het gemiddeld vermogen van de superrijken met 20.000 euro.

Wassenaar

Opvallend is dat - in tegenstelling tot de landelijke trend - het aantal miljonairs in de regio de laatste jaren daalt. Zo daalde in Wassenaar het percentage miljonairs in vier jaar tijd van 15,8 naar 13,3. In Den Haag nam het percentage in dezelfde periode af van 1,9 naar 1,7.

Bloemendaal

De top 5 van gemeenten met het hoogste percentage miljonairshuishoudens kent geen verrassingen: die bestaat uit Bloemendaal (16,8 procent van de huishoudens heeft een vermogen van minimaal 1 miljoen euro), Laren (16,6), Blaricum (15,1), Wassenaar (13,3) en Naarden (8,2).

Doorsnee vermogen

In de Haagse regio geldt Midden-Delfland al een aantal jaar als het 'nieuwe Wassenaar'. Liefst 5,6 procent van de gezinnen heeft een vermogen van een miljoen of meer. Maar het vet lijkt de laatste jaren van de botten: het doorsnee vermogen daalde van 1,57 miljoen naar 1,52 miljoen euro.

Zoetermeer

Westland (4 procent) zit Midden-Delfland inmiddels op de hielen. De gemeente in de regio met relatief het minste aantal miljonairs is Zoetermeer (0,8 procent).