Nieuws Actueel

Minder Harley-motoren verkocht door tijdelijke productiestop

De Amerikaanse motorfietsenbouwer Harley-Davidson heeft in het tweede kwartaal last gehad van een tijdelijke productiestop vanwege problemen bij een toeleverancier van onderdelen. Het bedrijf kon daardoor minder motoren verschepen en daardoor nam de omzet af. Wel houdt Harley-Davidson vast aan zijn verwachtingen voor het gehele jaar.

ANP 28 juli 2022

ANP280722127 1

De productiestop in mei en juni duurde bijna twee weken. Harley-Davidson heeft niet gezegd om welke leverancier en onderdelen het ging. Het bedrijf zag de wereldwijde verschepingen met 15 procent dalen in vergelijking met een jaar eerder, naar 42.000 stuks. De omzet ging daardoor met 4 procent omlaag naar bijna 1,5 miljard dollar. Harley-Davidson wist wel te profiteren van een gestegen verkoop van kleding en hogere verkoopprijzen van zijn producten.

Het bedrijf uit Milwaukee boekte een nettowinst van 216 miljoen dollar. De 119 jaar oude onderneming, geleid door de Duitse topman Jochen Zeitz, rekent voor het gehele jaar onder meer op een omzetgroei uit de verkoop van motorfietsen en andere producten met 5 tot 10 procent.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws