Nieuws Actueel

Minder vaak overnachten in Zoetermeer

Mensen kiezen steeds minder vaak voor een (hotel)overnachting in Zoetermeer. Dat blijkt uit gemeentelijke cijfers over de toeristenbelasting. Kwam er in 2014 nog 250.000 euro binnen bij de gemeente, het afgelopen jaar nam dat af tot 220.000 euro. Een daling van zo'n 12 procent, bericht het AD.

Natascha Frensch 22 februari 2016

Hotel Overnachten Zoetermeer

Over meerdere jaren bekeken is er sprake van een trend, want in 2013 brachten hotels, de bed and breakfasts en camping De Drie Morgen aan de Voorweg gezamenlijk nog 259.000 euro toeristenbelasting op. In totaal waren er in 2015 zo'n tienduizend minder overnachtingen dan in het jaar daarvoor.

"Een van de oorzaken kan zijn dat het afgelopen jaar een aantal hotels te maken had met verbouwingen", zegt een gemeentewoordvoerder. "Als er door een verbouwing minder verdiepingen beschikbaar zijn, geldt dat ook voor het aantal kamers."

Faciliteiten"We willen natuurlijk dat veel mensen in Zoetermeer overnachten", vervolgt de woordvoerder, "maar wij kunnen er alleen voor zorgen dat de faciliteiten zo aantrekkelijk mogelijk zijn. We hopen dat het aantal overnachtingen weer aantrekt."

Golden Tulip Zoetermeer wilde niet reageren op vragen over de cijfers en Bastion Hotel en Hotel NH Zoetermeer waren niet bereikbaar voor commentaar.

Bij Hotel en Restaurant Sniep ziet eigenaresse Inge van der Burg wel een stijging van het aantal gasten in vergelijking met voorgaande jaren. Maar toeristen zijn dat meestal niet. "Het zijn bij ons vooral zakelijke gasten die doordeweeks komen. In het weekend is het rustig. En Zoetermeer is niet zo bruisend dat je hier als toerist heengaat."