Nieuws Mode

Documentaire '10 Years of Filling Pieces': ondernemersverhaal van Guillaume Philibert Chin

Filling Pieces heeft een documentaire uitgebracht om het tienjarig bestaan van het Amsterdamse merk te vieren. De documentaire, ‘Bridging the gap: ’, vertelt het ondernemersverhaal van oprichter Guillaume Philibert Chin en de weg die hij heeft afgelegd om van zijn bedrijf een internationaal succes te maken.

Van onze redactie 7 mei 2021

Guillaume Philibert Chin Filling Pieces

Guillaume Philibert Chin, oprichter van Filling Pieces. Foto: Filling Pieces

In de documentaire komen ook belangrijke maatschappelijke kwesties naar voren, zoals discriminatie en mentale gezondheid. De docu is te bekijken op het YouTube-kanaal van Filling Pieces.

Met de documentaire wil het merk laten zien welke waarden voor oprichter en creatief directeur Guillaume Philibert Chin belangrijk zijn. Tegenwoordig is Filling Pieces niet alleen meer bekend als schoenenmerk, maar heeft het merk wereldwijde bekendheid gecreëerd binnen de mode-industrie.

''Ik vind het ontzettend mooi om terug te kijken en het tienjarig bestaan van Filling Pieces te vieren, maar ik kan ook niet wachten op wat de toekomst mij brengt!''

Guillaume Philibert Chin, creatief directeur Filling Pieces

Eerste schoen verkocht vanuit garage ouders in Heemskerk

Chin: ,,Ik ben begonnen met het verkopen van mijn eerste schoen in 2009 in de garage van mijn ouders in Heemskerk. In die tijd waren mooie en luxe schoenen ontzettend duur. Ik wilde met het ontwerp van mijn eerste schoen, de Low Top, de kloof tussen high-end fashion en streetwearmode verkleinen en mooie, luxe schoenen toegankelijk maken voor iedere groep in de samenleving.''

,,Deze missie is altijd het uitgangspunt geweest binnen mijn bedrijf en de keuzes die ik als ondernemer en ontwerper heb gemaakt. Ik vind het ontzettend mooi om terug te kijken en het tienjarig bestaan van Filling Pieces te vieren, maar ik kan ook niet wachten op wat de toekomst mij brengt!''

Huidige wereldwijde crisis, burn-outs en stress

‘Bridging the gap: 10 Years of Filling Pieces’ vertelt het verhaal van de creatief directeur en de stappen die hij heeft moeten zetten om het merk succesvol te maken. In de documentaire zie je hoe zijn vrienden en familie persoonlijke verhalen delen en vertelt Chin zijn verhaal als ondernemer, zoon en echtgenoot.

In de docu worden ook relevante maatschappelijke onderwerpen besproken. Zo zien we hoe het merk omgaat met de huidige wereldwijde coronacrisis en hoe de ondernemer en zijn team reageren op thema’s zoals burn-outs en stress. Ook moet Filling Pieces laten zien welke kernwaarden binnen het bedrijf belangrijk zijn. Het merk vindt namelijk dat diversiteit gevierd moet worden en dat verschillende culturen niet moeten botsen maar juist elkaar moeten versterken. De verschillende invloeden in mode, cultuur en design vormen de basis van het succes achter het merk.

Filling Pieces opent in juli flagshipstore in hartje Amsterdam

Naast de lancering van de documentaire, opent Filling Pieces in juli ook een flagshipstore in het centrum van Amsterdam om het jubileum te vieren. Met 300 vierkante meter is het de grootste winkel van het merk tot nu toe. In de winkel zijn niet alleen alle collecties te koop, ook dient de winkel als locatie voor designworkshops en een plek waar de community samen kan komen en panelgesprekken georganiseerd worden met andere creatieven, ondernemers en modeliefhebbers waarin thema’s zoals inclusiviteit, mentale gezondheid, muziek, sport en kunst voorop staan.

Lees ook: Forbes: deze 11 Nederlandse ondernemers gaan het maken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws