Nieuws Mode

Haarlemse modeontwerper gaat formele kleding van de Britse voetbalclub Arsenal verzorgen

De Nederlandse modeontwerper Giuseppe Cavallaro maakte gisteren bekend dat zijn bedrijf de formele kleding van de Britse voetbalclub Arsenal mag verzorgen. Dat schrijft het AD.

NAVIN BAGHWAT 10 augustus 2017

Nederlandsemodeontwerper Giuseppe Cavallaro

De spelers, de technische staf en het managementteam van de club lopen de komende twee jaar in pakken, overhemden en schoenen van Cavallaro Napoli.

Cavallaro werd afgelopen januari voor het eerst benaderd door Arsenal. Omdat het bericht voor zijn gevoel uit het niets kwam, twijfelde hij eerst nog aan de echtheid. Later kwam hij erachter dat Arsenal van zijn bestaan afwist via voetbalclub AZ, een andere klant van de ontwerper.

Lees ook: Björn Borg wil online groeien in sportkleding

De concurrentie voor de positie was fors. De club doet daar zelf niets over uit de doeken, maar Cavallaro gaat ervan uit dat hij in de race zat met een aantal grote spelers op modegebied. De club bestelde eerder hun maatpakken bij vooraanstaande merken met een lange geschiedenis, zoals het Parijse Lanvin en het Londense Duchamp. Dat maakt het des te bijzonderder, vindt Cavallaro. ,,We opereren met een klein hecht team. Dat een bedrijf uit Haarlem dat pas dertien jaar bestaat dit mag doen, is ongelooflijk.''

Gentleman

Arsenal vertelde de Nederlandse ontwerper dat ze voor hem gevallen zijn, omdat ze onder de indruk waren van zijn passie en internationale ambitie. Een woordvoerder spreekt op de website van de club over 'waar vakmanschap' en 'compromisloze kwaliteit'.

De Haarlemmer was op zijn beurt onder de indruk van zijn ontmoeting met trainer Arsène Wenger. ,,Dat is toch echt wel een legende en een gentleman. Het leuke is dat hij meteen drie extra pakken heeft besteld om privé te dragen. Dat was het beste compliment dat we konden krijgen.''

Doorbraak

Het bedrijf hoopt dankzij de aandacht die de Arsenaldeal oplevert in Groot-Brittannië door te breken. Volgens commercieel directeur Marcel Jansma waren hier eerder geen plannen voor, ook al ligt de kleding van Cavallaro Napoli al in onder meer België, Italië en Scandinavië in de winkels. ,,Maar dit is voor ons zo'n jongensboek dat we nu meteen gesprekken zijn aangegaan met meerdere partijen'', aldus Jansma.

Dat een bedrijf uit Haarlem dat pas dertien jaar bestaat dit mag doen, is ongelooflijk

Giuseppe Cavallaro, modeontwerper