Nieuws Actueel

Moderne huisvrouw van de toekomst shopt virtueel

Van 20 tot en met 28 februari vindt de 71ste editie van de Huishoudbeurs plaats in de RAI in Amsterdam. Met het thema van dit jaar 'Welcome to the Future' kijkt de grootste consumentenbeurs van Nederland vooruit naar de toekomst. In samenwerking met Store of the Future, een klein warenhuis waar innovatieve producten worden getest, kunnen bezoekers dit jaar kennismaken met de nieuwste huishoudsnufjes. Het AD zet de leukste dingen op een rij.

Davine Lambert 19 februari 2016

Huishoudbeurs Vrouw

1. Winkelen met een virtual reality-brilIn een speciale lounge kunnen bezoekers met een virtual reality-bril ervaren hoe het is om te winkelen zonder echt in een winkel te zijn. "Zodra je de bril opzet begeef je je in een winkelstraat. Via een knop op de bril kun je zelfs de winkels binnengaan en producten aanschaffen", legt productmanager Lies van der Zijden uit.

2. Dash ButtonHet aanschaffen van boodschappen gaat tegenwoordig steeds makkelijker en sneller. Met een druk op de Dash Button, die gekoppeld is aan een bepaald product, worden producten aan een digitaal boodschappenlijstje toegevoegd. "Zijn de koffiecupjes bijvoorbeeld bijna op? Dan druk je op de knop en verschijnt het op je digitale boodschappenlijstje", vertelt van der Zijden.

Volgens Petra IJmker van RAI Amsterdam wordt het huishouden steeds meer op gemak ingericht. "Het zal mij niks verbazen als we over vijf jaar allemaal een koelkast hebben die de minimale inhoud bijhoudt en zelf een webwinkel belt om ervoor te zorgen dat de producten altijd zijn aangevuld."

3. Bedienen met je stemNog zo'n huishoudhulpje is de Echo, een kleine speaker die in huis geïnstalleerd kan worden. "Huishoudelijke apparaten worden gekoppeld aan de Echo, bijvoorbeeld de lampen in huis. Wanneer je deze uit wilt zetten zeg je dat tegen het speakertje en het gebeurt. Daarnaast is het ook mogelijk om met je stem boodschappen aan je digitale boodschappenlijstje toe te voegen", legt Van der Zijden uit.

4. Fietsen en navigeren met ledlichtEen fiets met een dodehoeksensor, een onbreekbare ketting en een ingebouwd navigatiesysteem van ledlichten op het stuur. De Vanhawk Valour fiets heeft het allemaal. "Door middel van de leds op het stuur kun je gemakkelijk zien of je rechtsaf of linksaf moet." Huishoudbeursbezoekers kunnen het product vanaf zaterdag uitgebreid testen.

5. Double RobotHet is nog net geen teleporteren, maar met de Double Robot kun je wel degelijk op twee verschillende plekken tegelijk zijn. De Double Robot, een groot wiel met een stang waar je je iPad in kan klikken, is bestuurbaar vanaf je telefoon. "Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn voor mensen waarvan hun ouders in een verzorgingstehuis wonen. Op die manier kunnen ze met hun telefoon de robot bedienen. Zo kunnen ze rondrijden in het huis en communiceren door middel van een soort Facetime."

Alle producten die getoond worden zijn al op de markt, maar nog niet erg bekend bij het grote publiek. "De virtual reality bril wordt al wel verkocht in Nederland, maar tot nu toe was dat voornamelijk aan mensen met veel geld. Dat zal in de toekomst waarschijnlijk wel anders zijn."