Nieuws Actueel

Morres Wonen in Hulst gaat fors uitbreiden

Na de doorstart in 2009 gaat het Morres Wonen weer voor de wind. Vijfduizend vierkante meter komt erbij.

HARMEN VAN DER WERF 30 september 2016

Morreswonen harmenvanderwerf

Al jaren is sprake van dat Morres Wonen wil groeien, maar nu gaat het er echt van komen, meldt de PZC. "We hebben de crisis gelukkig achter de rug", zegt directeur Walter van de Griendt. "We kunnen verder."

Visitekaartje

Het woonwarenhuis telt nu 40.000 vierkante meter netto winkeloppervlak, inclusief outletcentrum Depot Zeven. Vijfduizend vierkante meter komt erbij. Het 'lege' gebied tussen Morres Wonen en Depot Zeven wordt bebouwd, met onder meer een grote ontvangstruimte.

De grote ontvangstruimte moet het nieuwe visitekaartje worden van Morres Wonen. "We bieden mensen al meer dan een woonwinkel, met kookworkshops, bars en presentaties, en dat willen we verder uitbouwen", legt Van de Griendt het idee achter de uitbreiding uit. "In de hal zal bijvoorbeeld een klein theater komen."

Warenhuis

Van de Griendt heeft ervaren dat die formule werkt. De Mandemakers Groep (DMG) nam Morres Wonen in 2009 over, nadat het bedrijf failliet was gegaan. Onder leiding van Van de Griendt die jarenlang ervaring heeft bij De Bijenkorf, is Morres Wonen omgetoverd van - wat hij noemt - 'een vrij traditionele woonwinkel naar een woonwarenhuis'. Dat heeft volgens de directeur zijn vruchten afgeworpen.

Het aantal bezoekers is gestegen tot 700.000 à 800.000 op jaarbasis, van wie zeventig procent uit de Vlaamse Randstad (Antwerpen, Gent, Brugge) komt. Ook het personeelsbestand is gegroeid. Bij de overname daalde het aantal voltijdsbanen van 156 naar 109. Van de Griendt spreekt van een groei met dertig procent. "En het opmerkelijke is", geeft hij aan, "dat wij nog elf vacatures hebben, vooral in de verkoop en voor de receptie. Die blijken in Zeeuws-Vlaanderen niet gemakkelijk in te vullen."