Nieuws Actueel

Musk vraagt rechter om pauze in juridisch gevecht met Twitter

Elon Musk heeft een rechter gevraagd de rechtszaak tegen Twitter over een overnamedeal ter waarde van 44 miljard dollar te pauzeren. 's Werelds rijkste persoon verwacht de aankoop van het socialemediabedrijf, waar hij aanvankelijk van afzag maar nu toch door wil zetten, op 28 oktober af te ronden.

ANP 6 oktober 2022

ANP061022266 1

"Daarom is er geen versneld proces meer nodig om gedaagden te dwingen tot iets wat ze al doen", schrijft de Tesla-topman in rechtbankdocumenten.

Musk had in april een bod gedaan op Twitter van 44 miljard dollar, maar kreeg later spijt en besloot in juli dat hij van die deal af wilde. Volgens hem waren er veel minder menselijke gebruikers van de berichtendienst dan Twitter beweert en veel meer geautomatiseerde accounts of bots. Nu is hij toch bereid om het berichtenplatform voor dat bedrag te kopen.

Maar Twitter had Musk al aangeklaagd om hem te dwingen het bedrijf te kopen. Die rechtszaak is nog niet van de baan. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de deal nu nog afhangt van 13 miljard dollar aan leningen. Die wil Musk eerst afsluiten voordat de aankoop doorgaat. De miljardair zou beweren dat Twitter geen pauze in het juridisch conflict wil inlassen omdat er een theoretische kans is dat Musk die schuldfinanciering niet rondkrijgt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws