Nieuws Actueel

Muzieklabel UMG verdient meer dankzij Taylor Swift en SEVENTEEN

Muzieklabel Universal Music Group (UMG) heeft in het tweede kwartaal de omzet opgevoerd dankzij meer inkomsten uit streamingdiensten. Met name de muziek van Taylor Swift, de Koreaanse jongensbands SEVENTEEN en Stray Kids en countryzanger Morgan Wallen zorgden voor veel inkomsten.

ANP 26 juli 2023

ANP260723223 1

Topman Lucian Grainge prijst de "sterke prestaties" van UMG. "Als een bedrijf dat draait om artiesten zijn we ook zeer opgetogen dat we daardoor onze strategie om tot een gezondere streamingsector te komen kunnen versnellen." Grainge verstaat daaronder een sector waarbij "echte artiesten en echte muziek" beter beloond worden.

De omzet van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde UMG groeide met 6,4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Die kwam daarmee uit op 2,7 miljard euro. De inkomsten uit streamingabonnementen gingen harder omhoog en stegen met 10,6 procent. Daarbij zorgden wisselkoersen zelfs voor wat tegenwind. De inkomsten uit gratis streamingdiensten, waarbij reclameverkopen inkomsten opleveren, stegen met 2,9 procent.

De aangepaste bedrijfswinst ging ook omhoog. Die lag met 590 miljoen euro een zesde hoger dan een jaar eerder. Een nettowinstcijfer geeft UMG alleen over het eerste halfjaar. Daarin werd 2,5 keer zoveel winst geboekt dan begin vorig. Onder de streep hield UMG nu 625 miljoen euro over.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws