Nieuws Actueel

Muziekreizen Spit uit Losser overgenomen

Ter Beek Reizen uit Tubbergen neemt de organisatie van de volksmuziekreizen van Lossernaar Hans Spit per direct over. Dat meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 22 december 2016

Muziekreizen Losser

Op vrijdag 9 juni vertrekt vanuit Twente een touringcar met volksmuziekliefhebbers naar Tarrenz, in Tirol, de plek waar Spit ook altijd neerstreek met de muziekliefhebbers.

Contact

Hans Spit zocht zelf het contact met de Tubbergse reisorganisator. "Ik heb vanaf 1996 meerdaagse muziekreizen georganiseerd", zegt Spit. "Ik ben er nu mee gestopt omdat ik onlangs 70 jaar ben geworden en het rustiger aan wil doen. Maar ik vond het doodzonde als het concept van de muziekreizen zou verdwijnen. We doen er heel veel mensen en plezier mee, en vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een organisatie die de reizen wilde overnemen."

Toekomstperspectief

Dat werd Ter Beek Reizen in Tubbergen. "Na het eerste contact was het snel geregeld", zegt Peggy ter Beek, samen met haar man Hans Nolte eigenaar van Ter Beek Reizen. "We kenden het concept van de muziekreizen van Hans Spit en konden het een-op-een overnemen. We zijn hier heel blij mee, want we geloven hierin."

Twents bedrijf

Ook Hans Spit is een tevreden man. "Niet elke organisatie is volgens ons geschikt om deze reizen over te nemen. We zochten een echt Twents bedrijf dat aandacht heeft voor de mensen. Ik denk dat we die nu gevonden hebben." Ter Beek begint met twee reizen komend jaar.

Op de foto: Hans Spit (links) krijgt uit handen van Hans Nolte de nieuwe reisgids uitgereikt (Fotograaf: Lars Smook)