Nieuws Actueel

Naast Volvospecialist ook dartbanenverhuurder

Freek Neppelenbroek (46) uit Heino specialiseert zich als ondernemer in twee takken van sport. Naast het verkopen van auto's verhuurt hij namelijk professionele dartbanen. "Darts is hot. Ik ben stervensdruk." Zo meldt De Stentor.

Remco Regterschot 4 januari 2017

Dartsheinogoed

'Auto Freek Heino' staat er op het pand van de Volvospecialist. "Auto's. Altijd een hobby geweest", zegt Neppelenbroek. Neppelenbroek kwam in 1999 uit Lemelerveld naar Heino waar hij zijn autobedrijf begon. Ruim drie jaar geleden begon de dartliefhebber een tweede bedrijfstak: oranjedartbanen.nl.

Spelerbegeleider

“Toen ik tien jaar geleden wat jongens in Tapperij Teun in Wapenveld zag gooien, vroeg ik waarom zij niet op tv kwamen. Zo goed waren die jongens. Ze speelden in de Nederlandse Super League, maar hadden geen middelen om internationale tv-toernooien te gooien."

Neppelenbroek stelde daarop een busje ter beschikking, regelde low budget hotels en werd tegen wil en dank captain van het team dat inmiddels uitkomt voor Dibo Darts in Deventer. Tegen wil en dank werd Neppelenbroek gezien als spelersbegeleider, waardoor de hele dartwereld hem inmiddels kent.

Zelfbouwer

"Ruim drie jaar geleden werd ik benaderd door een hotelketen. Of ik veertig banen kon huren voor toernooien tijdens weekenden van leegstand. Ik dacht: veertig keer 25 euro per weekeinde? Die bouw ik zelf wel. Dat heb ik gedaan. De béste banen van de wereld! En toen zag de hotelketen toch maar af van het concept."

Soms verhuurde Neppelenbroek er één, tot de organisatie van het Open Steenwijk er honderd wilde hebben. "Dat wilde ik doen, maar dan wel onder een vijfjarig contract. Ze gingen akkoord en ik heb er daarna nog zestig bijgemaakt."

Inmiddels rijden er twee vrachtauto's rond met daarin meer dan honderd dartbanen van Neppelenbroek. "Darts is weer een hype. Stervensdruk. Leuk, maar ik hoop dat ik zelf kan blijven darten voor Sterrenteam Junior."