Nieuws Actueel

Natuurfotograaf uit Vriezenveen in de prijzen

De Vriezenveense natuurfotograaf Tom Kruissink heeft de eerste prijs gewonnen op de fototentoonstelling 'De seizoenen in de Engbertsdijksvenen'. Bij de fotowedstrijd werd de beste foto van het natuurgebied verkozen, zo weet De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 3 december 2016

Tom Kruissink

De winnende foto van hobbyfotograaf Kruissink is een intrigerende foto van het landschap in de Engbertsdijksvenen: met veenpluis op de voorgrond en lucht met vele tinten grijs.

Combinatie

Kruissink won de foto vanwege de combinatie van lichtinval, compositie, achtergrond, onderwerp en de juiste scherpte. „Zelf vind ik het een mooie foto, maar het is niet mijn mooiste”, zegt de hobbyfotograaf bescheiden.

Moeite

Soms dit Kruissink bijna een heel weekend in de Engbertsdijksvenen. „Rare capriolen voor een mooi plaatje haal ik nooit uit. Alhoewel, ik heb eens twintig centimeter voor een giftige adder gelegen voor een foto. Bang was ik niet. Je leert de dieren kennen als je vaker in het gebied komt. Soms zit ik voor dat ene moment een hele dag in een jachthut, maar ik heb ook een foto van een sierlijke zwaan die ik fotografeerde tijdens een pauze op mijn werk. Laten we eerlijk zijn, hoe gunstig de omstandigheden, soms moet je een flinke dosis geluk hebben.”

Op de foto: Tom Kruissink met zijn winnende foto | Fotograaf: Emiel Muijderman