Nieuws Actueel

Natuurwinkel Amersfoort: beste grote biowinkel van Nederland

Natuurwinkel Amersfoort aan de Leusderweg is door de Biowinkelverenging uitgeroepen tot de beste Biologische Winkel van Nederland van 2017 in de categorie 'Grote Winkel'. Volgens fr eigenaren Theo en zijn zoon Joren Jacobs, is dit 'een aanmoediging én een erkenning'. Dat schrijft het AD.

Rachel van Kommer | Foto: Nico Brons 23 januari 2017

Bier 1065 10

Theo en Heleens Jacobs openden ruim 30 jaar geleden in een pand aan de overkant van het huidige gebouw een biologische winkel genaamd De Mos. In 2008 verhuisden zij naar dit pand, in 2014 werden zoon Joren en zijn vrouw Willemijn partners. De winkel werd uitgebreid met een wijnafdeling, gebruikmakend van de expertise van Joren die vinoloog is.

Route

Afgelopen woensdag konden zij aan de succesvolle groei van hun biowinkel de titel Beste Biologische winkel van Nederland toevoegen. Zij kregen de prijs uit handen van de Biowinkelverenging, tijdens de Bio Beurs in Zwolle.

Ze werden door de jury geroemd om hun de duidelijk route in de winkel, het uitgebreide biologische aanbod, de kaas en delicatessenafdeling en de wijnhoek. Ook de bezorging via fietskoerierd, die zij vorig jaar introduceerden, bleef niet onopgemerkt bij de jury.

Aanmoediging

,,We waren erg verrast met de prijs. We hadden het niet verwacht en hadden er ook niet op gerekend. Het voelt als een aanmoediging voor mij en mijn vrouw om in de voetsporen van mijn ouders te treden. En ook een erkenning voor wat mijn ouders in die 30 jaar hebben opgebouwd." Theo glimlacht bescheiden. ,,Ik vind het heel fijn dat onze kernwaarden (biologisch, duurzaam, verantwoord en met een betrouwbare herkomst met de nadruk op streekproducten) 'succesvol' is. Dat je met de tijd mee kunt gaan én dichtbij jezelf kunt blijven, dat vind ik mooi. Wij noemen ons ook een speciaalzaak en geen supermarkt, omdat wij willen dat onze medewerkers over specifieke kennis beschikken."

Joren voegt daaraan toe: ,,De sfeer van een buurtwinkel, maar het aanbod van een supermarkt."

Taart

In de winkel staat een groot bord met het heuglijke nieuws van de gewonnen titel. Gisteren en vandaag konden klanten een stuk taart eten om de prijs te vieren.

Naast de eer en roem kregen de vier eigenaren een geldbedrag van 3000 euro voor onder meer promotiedoeleinden. ,,We worden overspoeld met felicitaties. Dat is natuurlijk erg leuk."