Actueel

Nederlander laat bier koud staan door slecht weer

beeld deondernemer
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Zeker in de horeca begon het jaar nog goed. Ten opzichte van een jaar eerder, toen er nog coronamaatregelen van kracht waren, werd in cafés en restaurants in januari 173 procent meer bier geschonken. In maart zorgde het slechte weer voor een krimp, maar over het hele kwartaal gezien dronken Nederlanders nog wel 13 procent meer bier buitenshuis.

Thuisdrinken was echter minder populair, met een min van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De totale bierconsumptie kwam hierdoor uit op precies hetzelfde niveau als 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis.

"Net zoals elke Nederlander kunnen de Nederlandse brouwers niet wachten op een langere periode met warmer weer", stelt de branchevereniging, waar vijftien in Nederland gevestigde brouwerijen bij zijn aangesloten. Zij zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland.

Lees verder onder de advertentie