Nieuws Actueel

Netflix bij winnaars op donkergroen Wall Street

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De stemming op Wall Street was positief na de zware verliesbeurt op vrijdag. Streamingdienst Netflix, die later deze week met cijfers komt, was een opvallende winnaar na een positief analistenrapport.

ANP 17 oktober 2022

ANP171022238 1

Netflix ging met een winst van krap 7 procent de handel uit, daags voordat het bedrijf zijn kwartaalcijfers bekendmaakt. Analisten van Wells Fargo verhoogden hun advies op het aandeel. Netflix maakte vorige week nog bekend dat het met een streamingdienst met advertenties komt. Met de goedkopere dienst wil het bedrijf meer klanten trekken.

De Dow-Jonesindex eindigde met een winst van 1,9 procent op 30.185,82 punten. De brede S&P 500 steeg 2,7 procent tot 3677,95 punten en de Nasdaq klom 3,4 procent tot 10.675,80 punten. De stemming op Wall Street werd mede bepaald door ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe Britse minister van Financiën Jeremy Hunt draaide bijna alle plannen voor belastingverlagingen van zijn voorganger terug. Die plannen zorgden eerder voor grote onrust op de financiële markten en leidden ook tot het vertrek van Hunts voorganger Kwasi Kwarteng.

Bank of America

Bank of America (plus 6 procent) stond bij de stijgers na cijfers. De bank zag onder meer de rente-inkomsten sterk stijgen vanwege de hogere rentetarieven. Ook Bank of NY Mellon kwam met een handelsupdate en werd door beleggers 5 procent hoger gezet. Goldman Sachs steeg op zijn beurt 2,2 procent. De zakenbank, die dinsdag met zijn kwartaalresultaten komt, wil zijn activiteiten reorganiseren tot drie divisies, schreef zakenkrant The Wall Street Journal. Zo zouden onder meer de investeringsactiviteiten en de handelsdivisie worden samengevoegd tot één onderdeel.

Fox zakte dik 8 procent. The Wall Street Journal meldde dat mediamagnaat Rupert Murdoch overweegt om Fox en News Corp weer samen te voegen. Bijna tien jaar geleden werden de twee mediabedrijven opgesplitst. Kenners vrezen dat een samenvoeging voor Fox negatief kan uitpakken. Het aandeel News Corp steeg 3,4 procent.

Archaea Energy

Verder stond Archaea Energy (plus 54 procent) bij de winnaars, nadat bekend werd dat de producent van hernieuwbaar gas wordt overgenomen door BP.

De euro was 0,9837 dollar waard, tegen 0,9815 bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder, op 85,52 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder, op 91,72 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws