Nieuws Actueel

Netflix en Tesla bij winnaars op rood Wall Street

Netflix stond vrijdag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Het aandeel van de streamingdienst profiteerde van een positief analistenrapport. Volgens de kenners van de Amerikaanse bank Wells Fargo gaat Netflix een sterk jaar tegemoet dankzij de lancering van een goedkoper, door advertenties ondersteund abonnement. Het aandeel won daarop dik 3 procent.

ANP 9 december 2022

ANP091222240 1

Verder ging de aandacht van beleggers uit naar Tesla. De maker van elektrische auto's won 3,2 procent, ondanks een tegenvaller in China. Volgens persbureau Reuters legt de autofabrikant de productie van de Model Y in de grote fabriek in Shanghai tussen 25 december en 1 januari stil. De onderbreking zou onderdeel zijn van een geplande productieverlaging van ongeveer 30 procent van dat automodel in de Chinese fabriek. Eerder deden al berichten de ronde dat er bij die fabriek van Tesla sprake zou zijn van overcapaciteit.

Broadcom won 2,6 procent. De chip- en softwareproducent behaalde in zijn gebroken boekjaar een recordomzet. Ook voor het huidige kwartaal rekent het bedrijf op een verdere omzetgroei. Daarnaast keert Broadcom meer dividend uit. Beleggers leken nog niet onder de indruk van het vermeende onderzoek dat de Europese Commissie wil instellen naar de eerder aangekondigde overname van cloud-computingbedrijf VMware.

Amerikaanse beurzen

De Dow-Jonesindex sloot de sessie met een verlies van 0,9 procent op 33.476,46 punten. De brede S&P 500 verloor 0,7 procent, tot 3934,38 punten. Techgraadmeter Nasdaq leverde 0,7 procent in tot 11.004,62 punten.

Beleggers verwerkten onder andere nieuwe gegevens over de inflatie in de Verenigde Staten. Zo werd voorbeurs bekendgemaakt dat de prijzen die Amerikaanse producenten voor hun goederen rekenen in november harder dan verwacht zijn gestegen. Volgende week dinsdag komen nog de Amerikaanse consumentenprijzen naar buiten die ook een belangrijke rol spelen in het rentebeleid van de centrale bank.

Lululemon en dollar- en oliekoers

Sportmerk Lululemon (min 12,5 procent) behoorde tot de grootste dalers op Wall Street na cijfers. Vooral de verwachtingen voor het huidige kwartaal stelden teleur.

De euro was 1,0528 dollar waard, tegen 1,0548 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie minder op 71,43 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 76,59 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws