Nieuws Actueel

Netwerken op de mountainbike: 'Wat anders dan bier en bitterballen'

De Nijverdallers Bert-Jan Hoekjen, Mark Saathof, Marcel Bosgra en Frank Twilhaar zochten een jaar geleden een manier om ondernemers meer bij elkaar te brengen, maar dan op een andere manier dan de overbekende netwerkbijeenkomsten."En mountainbiken is op dit moment populair, en dat kan op deze locatie geweldig", vertelt Bert-Jan Hoekjen, eigenaar van Bistro de Oale Stè.

Van onze redactie 7 maart 2016

Bert Jan Hoekjen Frank Twilhaar Lenneke Lingmont

,,Zondag komen hier ongeveer 45 ondernemers samen om 09.00 uur. Dan beginnen we een uur later met de mountainbiketocht, die ongeveer twee uur in beslag neemt. Na afloop is er een stamppotbuffet hier in de bistro", vervolgt Hoekjen.

Iedereen die wat met mountainbiken heeft kan meedoen aan de tocht. "We hebben Bilal Durmaz, Erwin Nijboer en Rob Harmeling gevraagd voor ondersteuning. Rob heeft een parcours uitgezet en deelnemers kunnen zich in drie groepen verdelen: een beginnersgroep, een middelklasse en een groep met wat meer uitdaging", legt Frank Twilhaar uit.

FaciliteitenDe initiatiefnemers doen zelf ook mee aan de tocht, op Bert-Jan Hoekjen na. "Ik zorg ervoor dat de deelnemers na afloop aan kunnen schuiven bij het stamppotbuffet. De faciliteiten zijn hier goed. Iedereen kan de fiets hier schoonmaken en douchen."Het is morgen de eerste keer dat de nieuw opgerichte stichting MTB Business Peloton een tocht houdt, maar het wordt geen eenmalige onderneming. "Het is de bedoeling dat we dit zo'n drie keer per jaar houden. Het is een mooie manier om te netwerken en elkaar te versterken. Het zijn nu nog vooral ondernemers van het industrieterrein die meedoen, maar voor de volgende keren willen we ook graag de winkeliers erbij betrekken", zegt Hoekjen.

Voor de tocht met clinic en het buffet betalen deelnemers 50 euro. Met de deelname van zo'n kleine vijftig mensen is Hoekjen blij. "Voor de eerste keer is dat een mooi aantal. We gaan voor de kwaliteit en zo is het overzichtelijk. We hopen op een geslaagde dag."

"Het is mooi om op deze manier te netwerken. Dat is weer eens wat anders dan met bier en bitterballen", voegt Twilhaar eraan toe.

Foto: Lenneke Lingmont