Nieuws Actueel

‘Niemand weet iets over de gevolgen van Brexit’

Over de gevolgen van de Brexit wordt druk gespeculeerd. Maar eigenlijk weten we nog niets, vindt schrijver en spreker Ben Tiggelaar. “Iedereen die zegt: ‘Ik weet wat er gaat gebeuren’ liegt en probeert interessant te doen.”

De Ondernemer | Foto: ANP 29 juni 2016

Brexit2

Het merendeel van de ondernemers in het MKB denkt dat de Brexit hem geld gaat kosten. Maar waar is dat eigenlijk op gebaseerd? De Ondernemer sprak bedrijfskundige en schrijver Ben Tiggelaar en vroeg hem over de eventuele gevolgen van de Brexit voor ondernemers.

Verdrag van LissabonOf de Brexit ondernemers in het MKB geld gaat kosten? “Misschien wel, misschien niet.” De gevolgen zijn totaal nog niet te overzien, aldus Tiggelaar. “Sommige mensen roepen: ‘Die Brexit moet nu snel gebeuren.’ Dat klinkt lekker, maar wettelijk gezien zijn er gewoon afspraken over in verdragen. In dit geval het Verdrag van Lissabon.”

In dat verdrag staat dat het tussen de 24 en 36 maanden duurt voordat je uit de EU kunt. “Wie weet nou wat er überhaupt in die 24 maanden – die het ons minimaal gaat kosten – gaat gebeuren? Dus iedereen die zegt: ‘Ik weet wat er gaat gebeuren’ liegt en probeert interessant te doen.”

WebinarOverigens benadrukt Tiggelaar nog maar eens dat hij “ als het om Brexit gaat, net zoveel kennis van zaken heeft als een gemiddelde weekendbijlage-lezer.”

Heb jij een uitgesproken mening over Brexit en wel een idee over de gevolgen voor ondernemers? Of wil je hier graag meer over weten? Meld je dan aan voor ons webinar, op vrijdag 1 juli om 12.00 uur. Meer informatie over het programma, de deelnemers en hoe je je kunt aanmelden, lees je hier.