Nieuws Actueel

‘Niet 30 seconden langer, maar 3,30 minuten’

Ondernemer Jeroen Westen van JeWe aan de Sluiskade ZZ blijft zich opwinden over de plannen van de gemeente met de beide Sluiskades en de toe- en afritten van de Van Rechteren Limpurgsingel.

Van onze redactie 1 februari 2016

Jeroen Westen Carlo ter ellen dtct

„Klanten die vanaf de Limpurgsingel mijn zaak willen bezoeken moeten straks een heel eind omrijden, omdat de afrit wordt afgesloten bij het viaduct. Op de bijeenkomst vorige week in het stadhuis hoorde ik een ambtenaar zeggen dat die nieuwe route maar 30 seconden meer in beslag neemt, dan de huidige via de afrit. Maar daar klopt niets van. Ik heb deze week elke dag die route gereden via de Sluitersveldsingel, Vriezenveenseweg, Ootmarsumsestraat en Sluiskade Noordzijde en deed daar minimaal 5,30 minuten over. Als ik de wachttijd voor de stoplichten bij de Vriezebrug er aftrek, omdat die in de plannen verdwijnen, dan kom ik nog op 3,30 minuten. En nu kost het maar 1,20 minuten om van de Limpurgsingel bij mijn zaak te komen. De plannen van de gemeente gaan mij klanten en dus geld kosten. En niet alleen mij, maar ook bakker Lubbers die hierachter aan de Hantermansstraat zit en er zitten hier meer ondernemers”, aldus een kwade Westen.

AlmeloNieuwsKwaad is hij over de manier waarop zijn zaak in een commentaar op de site AlmeloNieuws wordt beschreven. „De schrijver heeft het over twee bouwvallige huisjes aan de Sluiskade ZZ, over een winkeltje en of een zaak als JeWe ‘op deze plek’ nog wel wenselijk is. Nou, mijn zaak is allesbehalve bouwvallig en een winkeltje? Ik heb hier meer dan 7oo vierkante meter. En dan dat ik hier niet thuishoor. Op een bedrijventerrein wil de gemeente mij niet hebben en in het centrum kan niet, want door mijn handel moeten mijn klanten me met de auto kunnen bereiken. En dan wordt ook nog denigrerend gedaan over het ‘groente- en fruitwinkeltje’ hiernaast. Mensen die dit lezen en voor waar aannemen zullen het ook niet erg vinden als ik de tent moet sluiten omdat de klanten wegblijven.” Westen hoopt mede-ondernemers en klanten te kunnen mobiliseren in een poging de plannen van de gemeente te dwarsbomen. „Ze slaan echt nergens op. De gemeente beweert dat door de maatregelen het veiliger wordt voor fietsers op de Sluiskade, maar ze moeten mij maar eens vertellen wanneer hier voor het laatst een ongeluk is gebeurd”, zegt de ondernemer.

Foto: Jeroen Westen (2012) van JeWe (Carlo ter Ellen - DTCT)