Nieuws Actueel

Nieuw Engelstalig Harry Potter ‘boek’ vliegt Hengelose boekwinkel uit

Ze waren de winkels uitgevlogen, maar nu zijn ze er weer, schrijft De Twentsche Courant Tubantia. Harry Potter and the Cursed Child is voorlopig alleen nog als Engelstalige hardcover te verkrijgen. Desondanks is de ‘verboeking’ van het gelijknamige toneelstuk al na enkele weken een grote zomerhit. Boekhandel Broekhuis heeft er in de regio al honderden exemplaren van verkocht.

Van onze redactie 12 augustus 2016

Broekhuis harry potter toneelstuk christian van der meij

“Dit boek is voor mijn zoon van zeventien”, zegt Ingrid Jansen (47) uit Hengelo, “hij gaat na de vakantie een Engelstalige opleiding doen. Zelf heb ik tot nu toe alle delen van Harry Potter in het Nederlands gelezen, dan krijg je toch net iets beter alle nuances van het verhaal mee. Mijn kinderen zijn er van kleins af aan mee opgegroeid. Ik vind het fantastische verhalen, heel magisch en toegankelijk opgeschreven. Harry Potter spreekt echt tot de verbeelding. Maar het andere werk van J.K. Rowling vindt ik ook heel mooi, hoe anders het ook is.”

Nederlandse versieWinkelmanager Frank Giesen van de Hengelose vestiging vindt het verrassend hoe breed het Twentse lezerspubliek voor de Engelse versie is: “Opmerkelijk veel jongeren willen toch niet wachten op de Nederlandse vertaling. Die verwachten we 19 november. Harry Potter is een heel belangrijke reeks, die veel mensen enthousiast heeft gemaakt voor het lezen.”