Nieuws Actueel

Nieuw kansen voor ondernemers bij Doesburgse havenloods

Er komt weer leven in de loods bij de Turfhaven in Doesburg. Er liggen concrete plannen voor horeca en vakantieappartementen. Dat schrijft De Gelderlander

De Gelderlander | Foto: Wikimedia 28 september 2016

Doesburg stad monumentaal pand haven loods Turfhaven

Burgemeester en wethouders van Doesburg hebben gisteren een intentieovereenkomst gesloten met de ondernemers van LOC 17 voor het ontwikkelen en exploiteren van de loods, de haven en de camperplaatsen in de Turfhaven. LOC 17 bestaat uit het driemanschap Robaard, Van Stiphout en Stokman.

Plan Turfhaven

LOC 17 diende - naast twee andere initiatiefnemers - een plan in voor de Turfhaven. Het college heeft voor LOC 17 gekozen, omdat dit het meest complete plan is.

Oude tramloods

Als de oude tramloods van de vroegere vervoerdersmaatschappij GTW helemaal is opgeknapt, komt er horeca in met een feestzaal en een podium, een markthal en elf bedrijfsunits. Op de eerste verdieping zijn twaalf eenvoudige vakantieappartementen gepland.

Oplevering

Het plan wordt in fases opgeleverd. Als eerste worden de horecagelegenheid en een nieuw voorzieningengebouw voor haven- en campergasten gerealiseerd.

Overeenkomst

De ondernemers van LOC 17 hebben nu drie maanden de tijd om hun plannen verder uit te werken. Daarna wordt een overeenkomst met de gemeente getekend voor de verkoop van de loods en de huur van de haven en de camperplaatsen. De horeca, zalen en de haven worden namens LOC 17 beheerd door een bedrijfsleider.

Nieuwe ondernemers

De gemeente is op zoek gegaan naar nieuwe ondernemers toen in juni dit jaar duidelijk werd dat de ondernemers achter het plan Durfhaven niet binnen de afgesproken termijn een haalbaar plan konden presenteren.

Gerelateerde artikelen

Doesburg heeft eerste telefoonwinkel

Whiskyliefhebber opent winkel in Doesburgse kapel

Nieuwe eigenaar Hotel Doesburg