Nieuws Actueel

Nieuwbouw voor Nieuwe Weme

Nieuwe Weme Groep investeert 1 miljoen euro in bouw nieuw onderkomen aan Lübeckstraat. Een opmerkelijke investering. Dit meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 27 januari 2017

Nieuwe weme

Medio maart moet het nieuwe gebouw, hangend boven het pand van Nieuwe Weme Technische Montages BV, klaar zijn. Een opmerkelijke investering, want ondernemer Ben Nieuwe Weme hoopt binnen vijf jaar een kavel van 30.000 vierkante meter te hebben gevonden waar hij 'nog een keer het hele spul nieuw kan neerzetten'.

Geslaagd 2016

De directeur (64) van de Nieuwe Weme Groep doet er niet geheimzinnig over. Zijn bedrijf kan terugkijken op een bijzonder geslaagd jaar. In 2016 groeide de omzet met 60 procent en werden dertig nieuwe collega's aangenomen. "We richten ons steeds meer op drie zaken: afval, water en afvalwater. In dat traject gaan we ons specialiseren. Nu werken we op dat gebied al samen met zes engineeringsburo's. Zij hebben wel de kunst en de kunde om het allemaal te bedenken. Maar ze hebben niet de handjes om het ook uit te voeren. Het werk wordt uitbesteed en daardoor is de kans op mogelijke conflictsituaties groter."

Waste Treatment Technology

Waste Treatment Technology, nu nog gevestigd op het bedrijvenpark in Almelo, is een van de bedrijven waar Nieuwe Weme mee samenwerkt. "Die heeft zijn pand te koop staan, omdat het op zoek is naar wat groters. Toen ik daar een keer was, vertelde ik, bij het weggaan, dat dat bedrijf altijd nog bij ons kon intrekken als dat niet lukte. 's Avonds kreeg ik al een telefoontje van de directeur. Die ziet in dat het bedrijf straks veel meer kan exporteren en globaler kan werken. De montagetijd op locatie wordt veel korter, dat gaan wij voor WTT doen", schetst Nieuwe Weme. "900 m2 was ervoor nodig. Dat had ik niet meer op de begane grond. Om die reden wordt de eerste verdieping van WTT 'los' boven ons pand gezet. "

Volgens Nieuwe Weme wordt de nieuwbouw 15 maart opgeleverd en is het pand een week later gebruiksklaar. Voor de langere termijn blijft complete nieuwbouw op een nieuwe locatie de stip op de horizon. Nieuwe Weme: "We blijven het liefst in Oldenzaal. Maar het kan ook elders zijn. In Duitsland kost de grond 10 euro per vierkante meter. Op de Jufferbeek is dat 175 euro. Dan praat je wel over een bedrag van meer dan 5 miljoen euro."

Centre of Excellence

In afwachting van die beoogde nieuwbouw is de ondernemer op zoek naar een kavel van 6.000 vierkante meter. De ambitie van Nieuwe Weme is gericht op het creëren van een Centre of Excellence voor waste, water en waste water. "We werken al veel samen met Saxion en de UT. Samen met Oldenzaal, de regio of de provincie zouden we het kunnen oppakken. Dit is echt geen grootheidswaan. Ik zit onderhand veertig jaar in het vak. Ik weet precies wat er kan en waar vraag naar is. We denken onze omzet in drie jaar tijd bijna te kunnen verdubbelen. Die mogelijkheid is er zeker."

Foto: Fons Nijland