Nieuws Actueel

Nieuwe app biedt virtueel kijkje in winkelstraat

Op zoek naar een zwarte rok maat 40? Wie in het centrum van Eindhoven winkelt, kan met de app Findur zien waar er een hangt en wat die kost. Bij de app, die is ontwikkeld door vier TU/e-studenten, zijn inmiddels duizend winkels aangesloten. Nu is het tijd klanten te werven. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Hanneke van den Nieuwenhof | Foto: onbekend 1 december 2016

Findur app winkelstraat Eindhoven

Een virtueel kijkje in de winkelstraat. Dat is het idee van de app Findur, ontwikkeld door vier studenten van de TU/e. Met de app kun je precies zien wat er op dit moment te koop is bij de winkels in de buurt, om het vervolgens in de winkel te passen en af te rekenen.

Inmiddels hebben zich al meer dan 1000 winkels bij het platform aangesloten, waaronder de Bijenkorf, WE Fashion, Van Haren en Hunkemöller.

Stadscentrum

Volgens de oprichters brengt de app het publiek terug naar het stadscentrum. "Online shoppen kan de winkelstraat nooit vervangen", zegt Jochem Timmers, een van de oprichters. "Juist op gebied van kleding en schoenen hebben consumenten de behoefte om items te passen voordat ze tot aankoop overgaan."

Weinig klanten

De app ging ruim een jaar geleden de lucht in. Dit eerste jaar hebben de studenten hard gewerkt om zoveel mogelijk winkels binnen te krijgen. "Geen makkelijke taak, want we hadden nog weinig klanten. Daarom bieden we niet alleen de consumenten maar voorlopig ook de winkels gratis deelname aan", vertelt Max Aerts. De app zorgt dat items van winkels gelijkwaardig worden weergegeven. Het aanbod van een boetiekje is even goed zichtbaar als dat van grote ketens.

Online én offline

Volgens recente cijfers zijn online en offline winkelen al lang geen aparte kanalen meer en oriënteert ruim 38% van de consumenten zich online voordat ze zich daadwerkelijk naar een winkel begeven.

Findur biedt consumenten de mogelijkheid te zoeken in het aanbod van winkels en het gewenste item te reserveren, om vervolgens het product in de winkel te passen of te bekijken en te betalen. "Op deze manier moet winkelen zo makkelijk en leuk worden dat online kleding bestellen niet eens meer wordt overwogen", aldus Timmers.

Gerelateerde artikelen

'Gratis app maakt wachten weer leuk'Geld tellen met hulp van een appApp koppelt ondernemers bij het borrelen