Nieuws Actueel

Nieuwe eigenaren voor Fortkamp in Tubbergen

Met Tubbergenaar Marc Nolte en zijn Noorse compagnon Jarle Buseth heeft HCR Fortkamp twee nieuwe eigenaren. De horecaonderneming was ruim een jaar gesloten en zal naar verwachting dit voorjaar onder een andere naam worden heropend, schrijft Tubantia.

Van onze redactie 17 februari 2017

Fortkamp tubbergen annina romita

De onderhandelingen over de toekomst van Fortkamp zijn al enige tijd bezig. Nadat de vorige eigenaren Harry en Francis Wijering de deuren van de uitbating vorig jaar januari om economische redenen sloten, werd de horecazaak geveild. Hij was al een paar maanden bezig met het vinden van een nieuwe eigenaar.

Gerucht

"De geruchtenmachine over de sluiting draaide in het dorp op volle toeren. Dit had tot gevolg dat er geen feestjes meer werden geboekt. Dan kun je nog door blijven modderen, maar om een faillissement te voorkomen is voortijdig sluiten de beste oplossing." Wijering woonde met zijn vrouw een jaar boven de zaak. Johan Timmerhuis, eigenaar van Twents Vast, kocht zowel het pand als de inboedel op met als doel het etablissement door te verkopen of te verpachten. Afgelopen weekeinde was de kogel door de kerk en werd het contract opgemaakt.

Kersverse eigenaar Marc Nolte (44) gaat de uitdaging aan samen met Jarle Buseth (45) met wie hij als directeur vastgoed, food en beverage- en conceptmanager al langer samenwerkt in Noorwegen. "In 'Fortkamp' heb ik altijd al interesse gehad, ook ten tijde van de vorige eigenaren", vertelt Nolte. "Al langer was ik op zoek naar een horecazaak in Tubbergen. Op het moment dat Fortkamp weer beschikbaar kwam, viel alles samen."

Fotograaf: Annina Romita