Nieuws Actueel

Nieuwe exploitant horecapand Culemborg hoopt op succes

Het gebouw bleef, de naam is opnieuw veranderd. 'Event Center Culemborg' staat er op de gevel. Wordt de uitgaansgelegenheid nu wel een succes?

Bram van Schaik | William Hoogteyling 27 september 2016

Dream Factory Wout Cobussen Culemborg

Zowel binnen als buiten wordt nog druk geklust. Achterin het complex wordt een complete horecakeuken geïnstalleerd. Daar is enige haast bij, want straks is de première van de dinershow Dream Factory. Maximaal 350 gasten kunnen in de grote zaal dineren en een professionele glamourshow bekijken. Dream Factory zal voortaan regelmatig op het menu staan. Maar, opmerkelijk, in dezelfde zaal stuiteren liefhebbers straks ook tien keer per jaar op de dreunende beats van hardcoremuziek.

Uitverkochte avonden

Exploitant WoutCobussen: ,,We hebben al enkele uitverkochte avonden gehad met 2.000 mensen. Dit centrum staat nog altijd bekend om zijn dance-avonden.'' De tijd zal uitwijzen of dat in zijn voordeel werkt. Want in de vroegere sociale werkplaats aan de rand van een bedrijventerrein was het niet altijd hosanna. Eind jaren 90 heette het kartcentrum The Jungle, tot in 2004 de eerste poging kwam als multifunctionele uitgaansgelegenheid Happy Dayzz. Dat ging zakelijk beroerd, waarna opvolgers Cristal Venue en ook XXl niet van de grond kwamen.

Valkuilen

Cobussen (27) kende dus de valkuilen, toen hij begin 2015 het huurcontract tekende. Zijn ambities waren realistischer, hij wilde het kalm opbouwen. Met WEES events had hij zich met een partner in Druten al bewezen: referenties die bij de gemeente in goede aarde vielen.

Vertrouwen

Cobussen heeft na anderhalf jaar voorbereiding vertrouwen in de locatie en de markt. ,,Het binnenhalen van Dream Factory was doorslaggevend om de zaak compleet te verbouwen. We hebben een klein team dat al vier jaar nauw samenwerkt. Iedereen gaat er voor. Mensen hier kijken gek op als we ook op zondag al om 06.00 's ochtends beginnen. Voor ons hoort dat erbij. We zijn nog jong.''

Alle kanten op

ECC wedt op meerdere paarden. Cobussen: ,,Onze catering varieert van standaard tot top. Onze chefkok werkte in sterrenrestaurants. Dream Factory, hardcore-events en bedrijfsfeesten zijn al 35 avonden. Daarnaast komt Q-music met 'n kerstshow, gaan we iets doen met oud en nieuw en zijn er twee rocktributes. Het kan alle kanten op bij ons.''

Gerelateerde artikelen

Ontwikkelaar pleit voor minimarkthal in Culemborg

Limburgse discotheek beste van Nederland

Utrechtse speciaalbiertjes zijn booming