Nieuws Actueel

Nieuwe horeca naast Den Haag Centraal

Met een oppervlakte van 1.000 vierkante meter, een bar, acht verschillende 'eet-opties' en zo'n 350 zitplaatsen krijgt Den Haag er binnenkort een opvallend horecaconcept bij. Het gaat om Hofhouse, gevestigd in het nieuwe flexibele rijkskantoor aan de Rijnstraat 8, schrijft het AD.

Angelique Mulders | Foto: Architectenbureau OMA 8 februari 2017

Hofhouse coming soon opera

Hierin worden in de loop van dit jaar twee ministeries en het COA gehuisvest.

De opening van 'de hospitality lobby voor Den Haag' is in het voorjaar. Volgens een woordvoerder van het PR-kantoor dat in de arm is genomen door Hofhouse wordt het 'hoogstwaarschijnlijk maart'. Exacter dan dat kan ze niet worden.

De serre-achtige gelegenheid is ontworpen door het Rotterdamse OMA, het architectenbureau van Rem Koolhaas. OMA is ook verantwoordelijk voor de praktisch afgeronde verbouwing tot multifunctioneel rijkskantoor van het in de jaren tachtig door Jan Hoogstad ontworpen voormalige ministerie van VROM.

In de zeven dagen per week geopende zaak komen zes vaste horeca-concepten. Daarvan zijn de Mexicaans georiënteerde Salsa Shop en saladebar SLA al gecontracteerd. Daarnaast wil men in Hofhouse telkens twee pop-up food-'eilanden' die per seizoen wisselen. Het voedsel dat wordt geserveerd, kan daar worden geconsumeerd maar ook als mee naar kantoor of huis worden genomen. Zo is althans de bedoeling.