Nieuws Actueel

Nieuwe horecaketen in Twente: 'van grond tot mond'

Een Twentse bedrijfsketen van restaurants, boeren, telers en leveranciers van groenten, vlees, vis, fruit en dranken: dat hebben Willem (55) en Leonique (53) Bokhove voor ogen, schrijft de Tubantia.

DOLF RUESINK 23 november 2017

Chef 2585791

Gisteren werd bekend dat het ondernemerspaar uit Borne per 1 januari 2018 eigenaar wordt van restaurant Het Seminar en theehuis De Karmeliet in Zenderen.

Motto

'Van grond tot mond' is het motto en de filosofie bij Bokhove, die met zijn vrouw in Bentelo het restaurant De Heerlijke Huiskamer en een hobbykwekerij runt. Na de recente verkoop van zijn bedrijf DVEP Energie, een Nederlandse energieleverancier met 70 werknemers, richt de ondernemer zich nu op de horeca en toeleverende bedrijven. De aankoop van twee horecazaken in Zenderen is een eerste stap.

Lees ook: Twentsche Foodhall opent in Enschede

Meer overnemen

Bokhove hoopt in de komende jaren nog meer bedrijven over te nemen. 'Niet alleen restaurants, het kan ook om een visrokerij, zorgboerderij, kwekerij of kleine ambachtelijke brouwerij gaan'. Het is de bedoeling zoveel mogelijk basisproducten (groenten, fruit, zuivel, vlees, vis, brood en dranken) uit de eigen omgeving te betrekken. 'Het liefst uit eigen tuin of bedrijf', zegt Bokhove.